Egyperces

2014.10.29. 19:21

Denevéreket véd Ben Affleck - videó

A denevérek kihalása katasztrofális lenne az ökoszisztémánkra - hívja fel a figyelmet egy videóban a készülő Batman-film sztárja.

Denevéreket véd a készülő Batman-film sztárja. Ben Affleck egy detroiti denevérvédő csoport videójában hívta fel a figyelmet az emlősfaj megőrzésének fontosságára.

Ben Affleck mellett, aki a készülő Batman vs. Superman: Az igazság hajnala című filmben Batmant játssza, a film rendezője, Zack Snyder, valamint a filmben szintén szereplő Amy Adams is megjelenik a Denevérek Védelméért Szervezet videójában, amelyet hétfőn töltöttek fel az internetre.

A Detroit Free Press szerint a videóban való szereplés Snyder ötlete volt, aki a rádióban hallott egy riportot az amerikai denevérállományt tizedelő gombás fertőzésről, a fehérorr-szindrómáról.

Denevéreket véd a készülő Batman-film sztárja.
"A denevérek kihalása katasztrofális lenne az ökoszisztémánkra" - hívja fel a figyelmet a videóban Affleck.

A filmstáb nemcsak a videóban való megjelenéssel támogatta a szervezet munkáját, hanem felajánlották a film díszleteit is, amelyek anyagából biztonságos denevérházakat építenek.

A fehérorr-szindróma a téli álmot alvó denevéreket támadja meg, amelyek szárnyán és orrán fehér foltok jelennek meg. A betegség megzavarja az állatok viselkedését, felébreszti őket és legyengíti a szervezetüket.

Mivel a denevérek rovarokkal táplálkoznak, eltűnésük számos - a mezőgazdasági termelésre is kártékony - rovarfaj populációjának ugrásszerű növekedéséhez vezetne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában