Egyperces

2014.08.31. 19:18

Fertőzött szikével műtötték a fiatal nő agyát

A beavatkozás sikeres volt, de a fiatal anya személyisége hirtelen megváltozott. Depressziós, zavart, szorong, memóriazavarai vannak, családját is el akarja hagyni.

Lorraine Walsh-on hat évvel ezelőtt agydaganata miatt végeztek életmentő műtétet Nyugat-Londonban. A beavatkozás sikeres volt, de a fiatal anya személyisége hirtelen megváltozott. Depressziós, zavart, szorong, memóriazavarai vannak, és azt tervezi, hogy elhagyja a műtét előtt imádott férjét és két közös gyermeküket - írja a Bors.

A napokban derült ki, hogy azt a szikét, amit a nő műtétekor is használtak az Országos Neurológiai Kórházban, korábban egy Creuztfeld-Jakob betegségben (CJD) szenvedő férfinél alkalmazták, és valószínűsíthető, hogy nem tiszították meg eléggé.

A CJD egy ritka, de halálos kimenetelű kór. Súlyos idegrendszeri sorvadást jelent, az állatoknál lévő kergemarhakór emberekre vonatkozó megfelelője.

Az intézmény felhívta a 32 éves nő figyelmét, hogy a vére rendkívül veszélyes lehet, és még fogorvoshoz sem mehet anélkük, hogy ne szólna a feltételezett betegségéről.


- Ez olyan, mint egy halálos ítélet - mondta a Sunday People-nek. A műtét előtt nagyon boldog voltam. Volt egy társam, két csodálatos gyermekem és egy szép otthonom. Hat évvel ezelőtt Spanyolországa utaztunk nyaralni, ott lettem rosszul, akkor derült fény az agydaganatomra.

Miután kijöttem a kórházból, valaki egészen más lettem. Nem akarok Paul, a férjem vagy a gyerekek, a 14 éves Laura és a 9 éves Harry mellett lenni. A tükörbe nézek, de többé nem tudom, ki vagyok.

- A műtét közben használt eszközök fertőtlenítésére a szabványos irányelveket követjük. Ennek ellenére van egy kis kockázat, hogy egy fertőzés átterjedhet az első néhány betegre, akiken az eszközöket később használjuk - nyilatkozta a kórház.

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!