Egyperces

2014.07.29. 21:27

Óriási patkányok lepték el a Tuileriák kertjét Párizsban

Hatalmas méretű patkányok árasztották el a Tuileriák kertjét Párizsban: a világ egyik leggyönyörűbb közparkjaként számon tartott zöldövezetben a turisták által hátra hagyott nagy mennyiségű szemét miatt szaporodtak el a kártevők.

A Szajna és a Louvre által határolt parkban állandó problémát jelent a rágcsálók jelenléte, különösen a nyári hónapokban, amikor a piknikezők elárasztják a füves területet és szinte mindenhol szemetet hagynak maguk után.

A nagy számban érkező patkányok a látogatók között osonva csipegetik fel az élelmet - adta hírül a The Daily Mail című brit lap internetes kiadása. A Louvre munkatársai az illetékes városi hatóságokkal együttműködve igyekeznek kordában tartani a rágcsálókat, ám a múlt héten már kénytelen voltak egy kártevőirtó céget is segítségül hívni.

A kertészek megpróbálták "ökológiai méreggel" orvosolni a problémát, de nem jártak sikerrel. A múzeum egyik alkalmazottja szerint a harcot tovább nehezíti, hogy az állatbarát turisták még vizet is adnak a patkányoknak. A kertészek egyike, Audrey Hacherez "rettenetesnek" nevezte a helyzetet, és elmondta: a kertészek attól félnek, hogy az állatok megharapják őket.

A párizsiak többségét azonban szemmel láthatólag nem zavarják a patkányok és a jelenlétükben is tovább folytatják az eszegetést és a pihenést. A francia sajtó szerint az amúgy a legtöbbek számára visszataszító állat elfogadtatását a közelmúltban segítette Líecsó című amerikai animációs film, amelynek főhőse egy patkány, és a Párizs melletti Disneyland egy új attrakciója, a látogatókat az említett film világába repítő Ratatouille. A Le Parisien című lap hatmillióra becsülte a patkányok számát a francia fővárosban, hivatalosan becsült adat nincs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában