Egyperces

2014.07.10. 10:01

Ördög Nórát árulónak tartják

Az RTL-nél sokan árulónak tartják Ördög Nórát, aki az eddigi fizetésének duplájáért váltott csatornát.

Elmúlt a „szerelem" – ezzel magyarázta távozását az RTL Klub programigazgatójának Ördög Nóra, aki a csatorna szerint árulást követett el azzal, hogy egyik pillanatról a másikra, beadta a felmondását. Nóri arról sem szólt senkinek, hogy a konkurenciával május óta tárgyal a főnökei háta mögött, a legnagyobb titokban - írja a Bors.

Az RTL Klub programigazgatója, Kolosi Péter is csak kedden tudta meg, hogy a műsorvezető mire készül. Kolosi elmondta, hogy megdöbbentő volt számára Nóra bejelentése. A programigazgató számára az volt a legfurcsább, hogy úgy érezte, hogy a műsorvezető magától el sem mondta volna, hogy átmegy egy másik csatornához, csak kérdésre volt hajlandó elárulni. A beszélgetést azzal zárta, hogy átadta az írásbeli felmondását – mondta a Borsnak Kolosi, aki szerint Ördög Nórának mindezekért bőven van szégyellnivalója.

Ördög Nóra a csatorna indulása óta tagja volt a magyar RTL Klub csapatának. Gyakornokként kezdte, majd szerkesztő, végül állandó műsorvezető lett. Kolosi szerint a legismertebb műsorvezetőik között egy sincs, aki a karrierje elsô pillanatától az RTL Klubnál lett volna, az lett volna a minimum, hogy előre szól: váltani szeretne. "Rettenetesen csalódott vagyok" - mondta el a programigazgató.

A Bors úgy tudja, hogy az RTL folyosóin a meglepett kollégák azt harsogták, hogy Ördög Nóra árulást követett el.

"A NAV-vizsgálat és a folyamatos, RTL-t sújtó kormányzati döntések miatt tudtuk, hogy nemcsak anyagilag, hanem szakmailag is nehéz helyzetbe kerülhetünk, s lesznek, akik nem vállalva ezt a kihívást, más munkáltatót keresnek. Azt azonban sem én, sem egyik kollégám nem gondolta, hogy pont Nóra lesz az, aki felmond, s pont így" - értetlenkedett Kolosi a Borsnak, aki Nóra döntésén ugyan meglepődött, a TV2 módszerén azonban egyáltalán nem.

Az átigazolással szerinte szerződést szeg Ördög Nóra. "Ha egy alkalmazottunkat megkeresi más csatorna, általában leül velünk beszélni, hátha sikerül találni egy mindenki számára kedvező megoldást. Nóra azonban úgy jött bejelenteni a döntését, hogy új szerződését már aláírta a TV2-vel, ezzel pedig megszegte a szerződése versenykorlátozási részét" – mondta Kolosi. Ördög Nórát milliókra is perelheti akár az RTL Klub, feltehetően azonban ezt az összeget a TV2 majd kifizeti az RTL-nek Nóra helyett.

Ördög Nóra az Angyalműhely oldalán írt a váltásról: „Áruló lennék? Nem hiszem. Igen, nagyon sokat kaptam és tanultam, amiért cserébe én is szolgáltam 13 éven keresztül: szorgalmasan toltam előre a műsorok szekerét gyakornokként, szerkesztőként, műsorvezetőként, arcként" – írta, majd később így folytatta: „Életem legnehezebb napja volt a tegnapi. De nem is számítottam másra. 13 évet lezárni pokoli. És megúszhatatlan a fájdalom, legalábbis a részemről."

Borsonline.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában