Egyperces

2014.07.28. 21:59

Eladják a János Károly által visszaadott jachtot

Egy komphajótársaságnak adják el 2,2 millió euróért (680 millió forint) János Károly lemondott spanyol király 21 millió eurót (6,5 milliárd forint) érő egykori luxusjachtját, amelyet Baleár-szigeteki üzletemberektől kapott ajándékba 2000-ben.<br>

Egy komphajótársaságnak adják el 2,2 millió euróért (680 millió forint) János Károly lemondott spanyol király 21 millió eurót (6,5 milliárd forint) érő egykori luxusjachtját, amelyet Baleár-szigeteki üzletemberektől kapott ajándékba 2000-ben.

A Spanyolországot sújtó gazdasági válságra hivatkozva az uralkodó tavaly májusban megvált az addig is ritkán használt Fortuna hajótól, amelynek fenntartása az akkori indoklás szerint aránytalanul nagy terhet rótt a királyi ház költségvetésére.
A király felkérte a közvagyont kezelő hivatalt a hajó eladására, de a Baleár-szigetek Idegenforgalmi és Kulturális Alapítványába (Fundatur) tömörült vállalkozók visszakérték az ajándékot, amelynek célja az lett volna, hogy az uralkodó a földközi-tengeri szigetcsoporton tölthesse a szabadságát, ezzel is népszerűsítve az ottani üdülőhelyeket.
A Fundatur hétfőn közölte, hogy az elmúlt fél évben beérkezett ajánlatokból a Balearia Eurolinas Maritimas hajótársaságét választották, amely főleg a Baleár-szigeteken működtet kompokat.
A 41,5 méteres hajónak csak az egyszeri "megtankolása" 26 ezer euróba (8 millió forint) kerül.
Egyelőre nem tudni, hogy az egykori királyi jachtot milyen célra használja a hajózási társaság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában