Egyperces

2014.05.12. 12:10

Mégsem készül dokumentumfilm Szita Bence haláláról

Kálomista Gábor producer szerint miután a lehető legszigorúbb büntetést kapták a gyilkosok, nem volt indokolt, hogy tovább forgasson a stáb.

borsonline.hu

Kálomista Gábor a KaposPont internetes portálnak korábban úgy nyilatkozott, hogy nem oknyomozó jelleggel készítik a filmet, hanem a Cozma-ügyhöz hasonlóan, kegyelettel és érzékenységgel dolgozzák fel a kisfiú történetét, mellyel modelleznék a kor társadalmi helyzetét is. A család beleegyezett a film elkészítésébe.

Arról is beszélt a producer, hogy az országban az ítéletek nem arányosak az elkövetett bűntettek nagyságával, ezért a filmesek eszközével, kamerán keresztül szeretnék felhívni a figyelmet erre a problémára.

A film készítői 2012 végén nekiláttak a forgatásoknak. Úgy tudjuk, több riportot készítettek a gyerek családtagjaival. Az volt a terv, hogy megszólaltatják a gyilkosokat és védőiket is - írja a borsonline.hu.

– Az volt a célunk a kisfiú megöléséről szóló filmmel, hogy elérjük, igazságos ítélet szülessen az ügy­ben – mondta, majd hozzátette, miután a három gyilkos a lehető legszi­gorúbb büntetést kapta, a stáb célja a film leforgatása nélkül is teljesült.

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!