Egyperces

2014.05.16. 23:21

Kéz a kézben állt bíróság elé Paul Simon és felesége

A házaspár ellen rendbontás miatt emeltek vádat.

Kéz a kézben állt a bíróság előtt pénteken Paul Simon amerikai énekes és felesége, Edie Brickell, akiket családi vita nyomán kialakult rendbontás miatt idéztek be a Connecticut állambeli Norwalkban.

Két héttel 22. házassági évfordulójuk előtt a 72 éves Simon és 48 éves felesége megjelent William Wenzel bíró előtt, aki a meghallgatás elején elutasította a házaspár arra vonatkozó kérését, hogy zárják ki a kamerákat a tárgyalóteremből. A pár ügyvédje a házaspár kiskorú fiára hivatkozva kérte ezt.

"Bárkit, aki megjelenik ezen bíróság előtt, ártatlannak vélelmezünk, és az az általános gyakorlatunk, hogy engedélyezzük a média nyílt hozzáférését, ezért elutasítom a kérelmet" - hangoztatta Wenzel.

Simon, aki felesége kezét fogva állt ügyvédjük mellett a pódiumon, szemben a bíróval, el kezdett volna beszélni, ám Wenzel azonnal félbeszakította.

Engedje az ügyvédet beszélni - hallgattatta el az énekest.

A házaspár ellen rendbontás miatt emeltek vádat azután, hogy április 26-án az énekes Connecticut államban lévő házából riasztotta valaki a rendőrséget. A kivonuló rendőrök mindkettőjükön kisebb sérüléseket találtak, és úgy értékelték, hogy családi erőszak tanúi, és rövid időre őrizetbe vették a házaspárt.

Mint a tárgyaláson az ügyvéd elmondta, Simon el akarta hagyni a házat, Brickell azonban elállta az utat. A szóváltás lökdösődésbe torkollott. A férfi hívta a segélyvonalat.

Mindkét énekes azt mondta a bírónak, hogy az incidens egyáltalán nem jellemző rájuk.

A rövid meghallgatás után a bíró június 17-re halasztotta a tárgyalást.

A tizenkétszeres Grammy-díjas Paul Simon, a Dalszerzők és a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja a világhírű Simon és Garfunkel duó tagja volt 1971-ig, majd szólókarriert csinált. Még most is aktívan zenél, márciusban zárult amerikai turnéja Stinggel.

Edie Brickell folk-rock énekes-dalszerző 1992-ben ment feleségül Paul Simonhoz. A házaspárnak három gyereke van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!