Egyperces

2014.05.19. 13:04

A tömegközlekedés legbosszantóbb útitársai

Rá vagyunk kényszerítve a tömegközlekedésre, bár nem sokan szeretik: sok az ember, meleg vagy épp hideg van, ami a legrosszabbat hozza ki az emberekből.

Munkatársunktól

A fővárosiakat leszámítva a magyarok örülhetnek, hogy nem kell órákat ingázni a külterületek és a központ között, de kicsiban azért találkozhatunk a legbosszantóbb figurákkal. De azt hiszem, mindannyian egyetértünk abban, hogy bizonyos embercsoportoknak meg kell tiltani a tömegközlekedéssel. Örökre.

1. Az izzadó

Nem számít az időjárás vagy az évszak, egy izzadót mindig találunk a buszon, akit nagy ívben elkerül a tolongó tömeg. Ha szerencsétlenül járunk, mi leszünk azok, a legközelebb leszünk hozzá.


2. Az étkező

Annak ellenére, hogy a tömegközlekedés az egyik legmocskosabb hely a földön, sokan még mindig úgy gondolják, hogyez a hely itt mellettünk épp elfogadható, hogy megegyék ötfogásos vacsorájukat.


Jó, az öt fogás talán túlzás, de szépen belengi az amúgy is zsúfolt buszt, villamost, vagy metrókocsit a barbecue illata a Burger Kinges dobozból.

3. A megmondóember

Eleve nem túl kedves emberek, és valószínűleg a munkahelyükön se érték el a céljukat, így ezt a feszültséget a járművek utasain vezetik le. Legyen akár még aktív dolgozó vagy nyugdíjas, ők mindig bekapcsolódnak a privát beszélgetésekbe, kioktatják a feleket, felállítják az utasokat. És ez még csak a jobbik eset. De inkább rakják be a zenét a fülükbe, mindenki jobban járna. Csak ne üvöltessék kérem!


4. A DJ

Vitathatatlanul a legrosszabb és a leggyakrabban gyűlölt ember a tömegközlekedésen. Hiába hord fülhallgatót, az mégis úgy harsogja a zenét, hogy beteríti az egész metrót. Persze vagy techno vagy valami hardcore-metal szól, és ügyesen figyelmen kívül hagynak minden rosszalló tekintetet, és ha tehetik, még feljebb tekerik a hangerőt, biztos ami biztos, még a megjegyzéseket se hallják.


5. A sminkmester

Ők azok, akik inkább 10 perccel többet töltötek az ágyban, mint hogy rendes sminket varázsoljanak az arcukra. Vagy épp ellenkezőleg, túl sok idejük volt sminkelni. És az ember bármennyire is próbálkozik, nem bírja ki, hogy ne bámulja őket. Főleg ha a felét épp a buszon vagy a metrón teszi a helyére. És persze ha fékez a jármű, akkor vagy a fekete csíkot áthúzza keresztben az arcán, vagy a rúzzsal rajzolja körbe az ajkait, vagy épp a búderral hinti be a többi utast. Kérünk mindenkit, ez nem a Victoria's Secret backstage.


6. A túlságosan lelkes turista

A tursita mindenhol "lő egy selfie-t", mert hát az "idegen" tömegközlekedés lenyűgöző. Sikongatás és befúródás a nyomorúságos ingázásunkba. Kérlek, menjetek ki, van még mit látni odakint is.Kellemes utazást mindenkinek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!