Egyperces

2014.05.21. 13:05

A sok elutasítás miatt felakasztotta magát egy 20 éves munkanélküli fiatal

Martin Hadfield átmenetileg kertészként dolgozott, de teljesen kikészítette a hiábavaló álláskeresés és a több órányi űrlap-kitöltés a brit munkaügyi központ.

Munkatársunktól

A 20 éves Martin Hadfield nagy lelkesedéssel kereste a munkát, 3 hónap alatt 40 jelentkezést adott le, de válasz egyikre sem érkezett.

Úgy érezte, a kevésbé tapasztalt jelöltek vesztesek, mert kevesebbet fizetnek egy-egy állásért. Miután a munkaügyi központ egyik munkatársa felajánlott neki egy utólagos találkozót, felakasztotta magát a lakásában - írta a brit Metro.

Mostohaapja, Peter O'Gorman szerint nevelt fia utálta, hogy nincs munkája. - Martin nekünk soha nem egy statisztikai adat volt, de az utóbbi hónapok sikertelenségei és a munkaügyi központban eltöltött órák azt erősítették benne, hogy ő nem más, mint a statisztikák egyik eleme.

- Sajnos, ez az adat úgy tűnik, hogy egyre csak nő, különösen a Martin korabeli fiúk körében, akik küzdenek a jelenlegi helyzetben, vagy küzdenek az élettel, és teljesen elfelejtenek ezekről a nyomasztó dolgokról beszélni valakivel.

Fotó: Metro

Fotó: Metro
A skót származású Hadfield mostohaapjának segített az autómosóban, mielőtt kertészként kezdett dolgozni. De tavaly áprilisban azonban elbocsátották. A családja szerint bármilyen munkát elvállalt volna, de egyre inkább elege lett abból, hogy mindenhol figyelmen kívül hagyták.

Pár órával az után, hogy Bury-ben találkozott az egyik munkaügyissel, tottingtoni lakásában felakasztotta magát. Lakótársa talált rá.

- Azt hiszem ekkor csalódott leginkább a rendszerben, és volt egy őrülethez hasonló pillanata, amikor nem látott más kiutat – mondta Mr. Gorman a vizsgálatok után.

- Ő nem olyan volt, mint a többi korabeli, hogy a segélyből tengődve a tévét nézi nap nap után – mondták egybehangzóan a barátok.

A halottkém, Simon Nelson szerint "Martin egyértelműen magasan képzett volt, de a fiatal férfiak különösen hajlamosak ösztönösen cselekedni vagy reagálni az élet eseményeire".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!