Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Nutellafüggő? Jó, ha ezzel is tisztában van!

Nem a mogyoróval és nem is kakaóval van gond.
A Mirror és a The Sun magazin is egy hosszabb cikket közölt arról, miért nem kéne ezt a mindenki által szeretett és búfelejtőnek is remek ételt örökre elfelejteni.

Fontos hangsúlyozni, nem azzal van baj, ha időnként bele-belekóstol az ember, hanem ha rendszeresen fogyasztja. Tehát az az állítás egy pillanatra sem veszti érvényét, hogy egy üveg színtiszta öröm az agynak, de azt se felejtsük el a mértékletesség képessége kevesek kiváltsága - írja a borsonline.hu.

A Nutella cukrot, módosított pálmaolajat, mogyorót, kakaót, sovány tejport, tejsavóport, lecitint szója) és vanillint tartalmaz. Ez első ránézésre elég finomnak tűnik, de a szójalecitinnek kétes a megítélése, mert nem fermentált és genetikailag módosított. Egyes szakemberek terhes nőnek csecsemőknek illetve a mellrák túlélőknek azt javasolják, ezt az összetevőt messze kerüljék el.

A vanillin nem egyenlő a vaníliával, hanem csak egy aroma, amely hasonlít rá. A másik vitatott összetevő a pálmaolaj, amely nehezen emészthető és megterheli a májat a vesét és a tüdőre sincs jó hatással. Ráadásul egyre nő utána a kereslet, amelynek hála csökkenek az esőerdők, és ez a veszélyeztetett fajoknak sem kedvez, és akkor még finoman fogalmaztunk.

Két evőkanál finomságban pedig 200 kalória van, ezért nem érdemes egy fél üveggel bevágni belőle a kanapé előtt ülve.
 
Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elűzték a kanyarót az amerikai kontinensről

Elűzték a kanyarót az amerikai kontinensről
A kanyaró az ötödik, oltással megelőzhető vírusos betegség, melyet kiirtottak Amerikából. Tovább olvasom