példátlan siker

2021.03.30. 07:00

Díjazta a Magyar E-Sport Szövetség a Megyék Csatáját

A Mediaworks által indított, egymillió forintos összdíjazású, hazánkban először megrendezett Megyék Csatája verseny 19 megyében példátlan sikerrel, kimagasló számú résztvevővel zajlott, amit rendkívüli érdeklődés övezett.

A három hónapig futó eseményre 3476 játékos nevezett országszerte, legtöbben Budapestről, illetve Pest megyéből. A többségében 18-24 éves korosztályban induló jelentkezők egyéni és csapatjátékban mérhették össze tudásukat. A regisztrált csapatok a League of Legendsben, amely egy világszerte több tízmilliós tábort megmozgató eseménysorozat, az egyéni indulók pedig a világ egyik legnépszerűbb FIFA 21-es játékban bizonyíthatták tehetségüket. A két világhíres e-sport játékban először megyei selejtezőket, majd megyei döntőket tartottak, legvégül pedig régiós szinten mérték össze a játékosok az erejüket.

Az országos videójáték versenyben összesen 32 db 45+-os induló volt, sőt ebből ketten 65+-os korosztályba tartoztak.

A rendezvénnyel kapcsolatos hírek mintegy 2.670.980 oldalmegtekintést eredményeztek, és a versennyel kapcsolatos hírek olvasottságának tekintetében kiugró érdeklődés mutatkozott 65+ korosztályban. Social media és influencer aktivitásokkal további 6.281.567 megjelenést generált a verseny.

Az e-sport nem pusztán szórakozás, hanem felkészülést, ügyességet és koncentrációt igénylő időtöltés és bizonyíték arra, hogy lehet sikereket elérni a számítógép előtt ülve is.

A Megyék Csatája nagyszabású versenyben lehetőséget kapott az a fajta egészséges lokálpatrióta életérzés is, amelyet a Mediaworks tulajdonában álló regionális portálok segítségével játékos versengés formájában élhettek meg a résztvevők, akik az ideiglenes bejelentett lakcímüknek megfelelő megyei selejtezőre adhatták le a nevezésüket.

Magyarország eddigi legnagyobb e-sport rendezvényén az e-sportolók mellett a szervezők nagyköveteket is bevontak a játékba. Jakabos Zsuzsanna, Majka, Berki Krisztián és Horváth Tomi – olyan ismert emberek, akik a fővédnöki, csapatkapitányi szerepükben közelebb tudták vinni a rendezvényt a videójátékok világában kevésbé járatos, de a téma iránt érdeklődő emberek számára, illetve akik mögé szívesen felsorakoztak a játékosok. Emellett a verseny népszerűsítésének érdekében megyénként egy-egy ismert embert is felkértek a szervezők, hogy képviseljék az adott megyét, és ne tolódjon el a fókusz a főváros felé. A négy közismert szereplő és a megyei képviselők részesei voltak egy versenyindító sztárfutamnak is, ahol a hírességek is kipróbálhatták magukat az e-sport világában.

A Magyar E-sport Szövetség a Megyék Csatája kezdeményezést különdíjjal jutalmazta, amelyet a Mediaworks nevében dr. Nagy Tamás vesz át.

„A Megyék Csatája egy próba volt, ami komoly sikert aratott olvasóink körében. A Mediaworks -Magyarország legnagyobb elérésű portfóliójaként – elkötelezett az e-sport iránt. A világon és Európában már jól ismert és népszerű e-sport a magyar média világában még csak most kezd ismertté válni. A Mediaworks csapata ezért célul tűzte ki azt, hogy olvasóinkkal megismertessük az e-sportot, oly módon, hogy tovább növeljük az e-sport tartalmakat termékeinkben”- mondta a kezdeményezésről dr. Nagy Tamás.

Az Év e-sportolója virtuális díjátadó gálával zárul a rendezvény, mely a https://esport1.hu/ oldalon követhető nyomon.

A díjátadó ideje: 2021.03.30. (kedd) 19:00 óra.

A kategóriák várható sorrendje (a változtatás jogát fenntartják):

  • Az év kártyajátékosa
  • Az év sportszimulátor játékosa
  • Az év sportszimulátor csapata
  • Különdíjazottak (4: Raisy, Mediaworks, OneBlade, IeSF)
  • Az év felfedezettje
  • A magyar e-sportért díjazott
  • Az év e-sport szervezete
  • Az év MOBA csapata
  • Az év managere és edzője
  • Az év kommentátora
  • Az év MOBA játékosa
  • Az év FPS csapata
  • Az év FPS játékosa
  • Az év közönségdíjazott kommentátora
  • Az év közönségdíjazott játékosa
  • A szervezők célja az volt a Megyék Csatája rendezvénnyel, hogy Magyarországon megerősödjön az e-sport iránti érdeklődés és a részvétel igénye, a játékkedv olyan mértékben, hogy akár egy világversenyen is indulhassanak versenyképes hazai csapatok és egyéni versenyzők, illetve a sport ezen a területén is támogatást kapjanak a tehetséges játékosok.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!