Kisalföld logö

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Zarándokvonat indul Sopronból Ferenc pápa csíksomlyói látogatására

Zarándokvonatot indít a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. május 31-én Sopronból Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére - közölte a soproni székhelyű vasúttársaság.
A közlemény szerint a vasúttársaság elsősorban a Nyugat-Dunántúlról várja az érdeklődőket, de az ország több pontján és a fővárosban is lehet csatlakozni a különvonathoz. A zarándokvonat Fertőszentmiklóson, Kapuváron, Csornán, Győrben, Tatabányán, Budapest-Kelenföldön, Szolnokon és Püspökladányban áll meg. A vonat május 31-én, reggel 9 óra 38 perckor indul, s június 1-jén hajnalban érkezik Csíkszeredába.

A leszállást követően az utasok együtt zarándokolnak a hegynyeregbe, a Ferenc pápa által celebrált szentmise helyszínére. A zarándokvonat aznap este hat órakor indul vissza Magyarországra, s másnap délelőtt fél tízkor érkezik Sopronba. A jegy árának meghatározásakor a vasúttársaság szociális szempontokat is figyelembe vett, a zarándokvonatot nonprofit módon közlekedtetik - hangsúlyozza a közlemény. Jegyek a vasúttársaság honlapján, valamint a GYSEV és a MÁV-Start Zrt. belföldi személypénztáraiban válthatók.
Illusztráció

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

33 millió forintból újult meg a rendelő és az ősi pincékhez vezető út Romándon

33 millió forintból újult meg a rendelő és az ősi pincékhez vezető út Romándon
A bakonyalji kis falura nagy nap virradt pénteken. Tovább olvasom