Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Új rádió kezdte meg adását Veszprémben

Méz Rádió elnevezéssel új helyi rádió kezdte meg adását hétfőn Veszprémben; a tizennégy dolgozót foglalkoztató városi médiumot 40 millió forintos költséggel indították.
Méz Rádió elnevezéssel új helyi rádió kezdte meg adását hétfőn Veszprémben; a tizennégy dolgozót foglalkoztató városi médiumot 40 millió forintos költséggel indították - mondta Bóka Viktor vállalkozó, a Méz Rádió Veszprém tulajdonosa sajtótájékoztatón. Közlése szerint azért választották a méz elnevezést, mert az nosztalgiát ébreszt a veszprémiekben, és emlékeztet az egykori közkedvelt városi rádióra, a Jamre, és szerinte jó szlogeneket lehet a mézzel kapcsolatosan kitalálni.

Herendi Gábor, a Méz Rádió ügyvezető-főszerkesztője és "ötletgazdája" elmondta: Veszprém 50 kilométeres körzetében fogható az adás. Hozzátette: Veszprém az egyetlen megyeszékhely, ahol nem működött helyi rádió. Emlékeztetett arra, hogy hat éve megszűnt a helyi Jam Rádió, s akkor az utolsó megszólalásában azt mondta, hogy ha egy mód lesz rá, akkor visszatér még rádiósként. Hat év kellett ahhoz, hogy a megfelelő pénzügyi háttér megteremtődjön, s elindulhatott hétfő reggel az adás - mondta Herendi Gábor.

A rádió Veszprémről szól a veszprémieknek - fogalmazott a főszerkesztő, megemlítve: első hírként azt adták közre, hogy egy gyermek született hétfőn hajnalban Veszprémben, a szülőknek pedig gratulált a város "újszülött" rádiója. Elmondta, hogy a technika vadonatúj, a teljes berendezést az Egyesült Államokból hozatták. Némedi Lajos (Fidesz-KDNP), Veszprém alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy hiányzott már a városból egy "saját rádió", hiszen a megyeszékhely vezetésének sok segítséget nyújthat a helyi tájékoztatásában, s a lakossággal való folyamatos kapcsolattartásban. Veszprém új rádiója a 103,1 megahertzes frekvencián sugározza adásait.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertő tavi sétahajózás

A Fertő-tavi Hajózási Kft. is felkészült az augusztus 20-i ünnepre. Tovább olvasom