Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Tudta? Még szilveszterkor is tilos az utcán alkoholt inni ezeken a magyar településeken

Tudta? Még szilveszterkor is tilos az utcán alkoholt inni ezeken a magyar településekenKeszey János polgármester (középen) nem sértett szabályt, amikor ismerőseivel közterületen koccintott, mert Balatonalmádiban nincs olyan rendelet, ami ezt tiltaná.
Egyes balatoni önkormányzatok máig fenntartották, vagy újra meghozták az utcai ivást tiltó szabályokat. Néhol még a szilveszteri pezsgőzés sem kivétel ezek alól - írja a Balatontipp.hu.
Az önkormányzati rendeleteket is tartalmazó központi jogszabálytárt átböngészve az derül ki, hogy több Balaton-parti település önkormányzata ma is él a tiltás lehetőségével, ami alól legfeljebb egyedi esetekre ad felmentést. 

Általános gyakorlat, hogy az ivási tilalom nem vonatkozik a hivatalos rendezvényekre és a közterületen engedéllyel működő ivóhelyekre. Több helyen gondoltak a szilveszteri elhajlásokra is, ezért egy konkrét időszakra felfüggesztették a tilalmat. Az alábbiakban tételesen összegyűjtöttem a balatoni városok "száraztörvényeinek" kapcsolódó részeit.

Balatonbogláron az önkormányzat rendelete szerint, ha valaki közterületen szeszesitalt fogyaszt, megsérti a közösségi együttélés alapvető szabályait. A tiltás az év minden napjára, percére érvényes, így szilveszterkor sem ajánlatos utcán koccintani a képviselők egészségére.

A nyaranta az ország legnagyobb kocsmai kerthelyiségét működtető balatonfüredi képviselők is vigyáznak a viselkedésünkre. A közterületek használatáról szóló rendeletükben rögzítik, hogy a meghatározott kivételektől eltekintve közterületen tilos szeszes a italok fogyasztása. Balatonfüreden a boglárinál annyival nagyobb a szabadság, hogy a tilalom nem terjed ki a "minden év december 31-én 18.00 órától a következő év január 1. napján 6.00 óráig terjedő időszakra".

Balatonkenese önkormányzata is a közösségi együttélés alapvető szabályai között rögzítette, hogy szabálysértést követ el, aki a közterületen engedélyezett rendezvények, vásárok területének kivételével szeszesitalt fogyaszt. Mivel itt is az év minden percére vonatkozik a tilalom, figyeljünk, hogy hol – és milyen társaságban – iszunk.

Hévízen a füredivel megegyező a szabályozás, a “december 31. napján 18 órától a következő év január 1. napján 06 óráig terjedő időszak" kivétel tilos a közterületi alkoholfogyasztás. A belvárosban ilyenkor folyamatosan működő borutca miatt azonban itt szinte mindig adódik lehetőség szabadtéri koccintásra.

Keszthelyt nem ajánlhatjuk éjféli utcai koccintás helyszínéül, mert a közterületi szeszes ital fogyasztást tiltó rendelet az általános kivételeken túl itt sem ad felmentést egyetlen percre sem a tilalom betartása alól.

Bővebb információk itt!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanás rázta meg Balatonfűzfőt

Robbanás rázta meg Balatonfűzfőt
Veszélyes anyag tárolására szolgáló tartálynál keletkezett tűz péntek délután Balatonfűzfőn, egy fűzfőgyártelepi cégnél. Tovább olvasom