Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Tényleg gyorsabbak az önkiszolgáló kasszák a Sparban és a Tescóban? Szavazzon!

Tényleg gyorsabbak az önkiszolgáló kasszák a Sparban és a Tescóban? Szavazzon!
Közel egy évtizede vannak velünk az önkiszolgáló kasszák. Ön automata pénztáraknál fizet vagy klasszikus módon?
Az Auchan is fejleszt

A Tesco 2010 végén vetette be az önkiszolgáló pénztárakat a dunakeszi-fóti áruházában, majd kicsivel később a győri hiperbe is megjött az újítás. Napjainkban a Tesco hazai áruházainak közel kétharmadában üzemel automata kassza. A Sparnál a 381 saját egységből több mint 50 üzletben van önkiszolgáló kassza. Mindkét cégcsoport további fejlesztéseket ígér ezen a "fronton".

Sőt, hamarosan a Győrben és Sopronban is üzlettel rendelkező Auchan szintén "felveszi a kesztyűt". A francia tulajdonú multi ígéri: idén az összes magyarországi áruházába önkiszolgáló pénztárakat telepít.

Ön a hagyományos pénztárakat vagy az önkiszolgáló kasszákat választja?

Szavazok!

Szavazás állása

Gyógyír a munkaerő-hiányra

Az nem kérdés, hogy az élelmiszerláncoknak megtérül az önkiszolgáló kasszák terjedése. A jelentős munkaerő-hiányt orvosolják a gépekkel. A téren jóval összetettebb a kép, hogy valóban gyorsabban távozunk az áruházból, ha az önkiszolgáló kasszákat vesszük igénybe?

Ön mit tapasztal?

Szavazok!

Szavazás állása

Az idősebb generáció tagjai jellemzően ódzkodik az önkiszolgáló kasszáktól, de sokuk mind inkább felismeri előnyeiket. Fotó: Kisalföld-archívum (Mészáros Mátyás)
Az idősebb generáció tagjai jellemzően ódzkodnak az önkiszolgáló kasszáktól, de sokuk mind inkább felismeri az előnyöket. Fotó: Kisalföld-archívum (Mészáros Mátyás)
Több lopás, több félreárazás?

Egyes nemzetközi kutatások szerint az önkiszolgáló pénztáraknál gyakoribb a vásárlói lopás és az árucikkek félreárazása. Múlt héten adtunk hírt arról, hogy önkiszolgáló kasszánál lopott egy férfi a győri hipermarketben.

Elnézve a rendőrségi felvételeket, rejtély, hogy a férfi miként sétálhatott ki a teli kosárral. Főleg annak tükrében, hogy a győri hipermarketben a kasszáktól a kijáratig viszonylag hosszú út vezet. Ráadásul az üzletekben szinte mindig akad pár alkalmazott, aki ott áll az automatáknál. Szükség, kérdés esetén segítenek és persze "felügyeletet" is tartanak.

Ön szerint több lopás és félreárazás történik az automata kasszáknál?

Szavazok!

Szavazás állása

Próbálkozás a Coop-tól

A magyar láncok közül a Coop próbálkozott automata pénztár bevezetésével az egyik megyeszékhelyen lévő üzletében, de visszalépett. Azt tapasztalták, hogy a vásárlók jó része - főleg az idősebb korosztály - nem kedveli az új megoldást, ezért inkább újranyitották a hagyományos kasszákat - írta év elején a Napi.hu.
 
A hagyományos kasszáknál fizető vásárlók aránya üzletenként eltérő, de általánosságban 70-75 százalék körül mozog.
A hagyományos kasszáknál fizető vásárlók aránya üzletenként eltérő, de általánosságban 70-75 százalék körül mozog. Fotó: Délmagyar.hu

Ön szívesen veszi, ha egyre több automata kasszát állítanak csatasorba az áruházláncok?

Szavazok!

Szavazás állása

Szkenneljen és vásároljon

Mint írtuk, az önkiszolgáló kasszákat a Tesco alapozta meg itthon. A brit tulajdonú multi vezette be eddig egyedüliként a "scan&shop" (szkenneljen és vásároljon) megoldást. A vásárlás során szkennelni az árukat, majd a végösszeget fizetni egyszerűbb, mint a végén a kasszánál újrakezdeni a pakolást.

Önnek mennyire jön be a szkennelj és vásárolj lehetőség?

Szavazok!

Szavazás állása

Írja meg véleményét!

Ha a témában van álláspontja, kérjük, írja meg az "online@kisalfold.hu" e-mail címre vagy Facebook-oldalunkra hozzászólásként. A témát jövő héten folytatjuk az áruházláncok kérdéseinkre küldött válaszaival, a szavazás eredményével. Nyitókép: MTI (Máthé Zoltán).

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többen vásárolnak gyakran online

Másfél hónapon belül két gázolás történt a kapuvári Penny-átkelőnél. Szombaton egy 58 éves kapuvári… Tovább olvasom