Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Tagokat vár a Savaria Legio

Tagtoborzót tart a Savaria Legio katona, harcoló állománya szombaton délután a szombathelyi Történelmi Témaparkban.

A Savaria Legio Hagyománykutató, Hagyományőrző és Ismeretterjesztő Egyesület Magyarország legrégibb, városi joggal rendelkező településének, a római kori Savaria emlékeinek, lakóinak, hétköznapjaik és ünnepeik hangulatának megismerését és bemutatását tűzte ki céljául. Az egyesület - megalakulása óta - nevének megfelelően elsődlegesen a Római Birodalom hadseregének a város történetében betöltött szerepét kutatja.

A város alapításának emlékezete ösztönözte egyesületet arra, hogy bemutassuk a kora császárkori legionariusokat felszerelésükkel együtt.
Az egyesület a hazai rendezvényeken felül számos országban mutatta már be a császárkori legionariusi élet- és harcmódot. Jártak már Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Horvátországban, Romániában.A szombathelyiek által csak Savaria Legio-ként ismert egyesület katonai, úgynevezett harcoló állománya 2010. április 17-én szombaton 13 órától 17 óráig toborzó napot tart a szombathelyi Történelmi Témaparkban (Szombathely, Aréna utca).

Az egyesület várja azon 18 év feletti fiúk, férfiak jelentkezését, akiket érdekel a római kori harcászat, a legionarius életmód, és vállalják azt a kihívást, hogy az első századi római nehézgyalogos felszerelését magukra öltve mindezeket akár országhatárunkon kívüli rendezvényeken is bemutassák.Akit érdekel az egyesületi tagság, de tőle független ok miatt a toborzó napon nem tud részt venni, azoktól kérjük, jelentkezzenek az alábbi elérhetőségek valamelyikén; e-mailen: savarialegio@indamail.hu telefonon: 30/247-4720

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5 éves lett a Berzsenyi Rádió!

Szombathely egyetlen kisközösségi rádiója a napokban töltötte be fennállásának 5. évfordulóját. A… Tovább olvasom