Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Szavazott az Országgyűlés - Titkosak lesznek a TAO-s pénzek

Módosította az adótitkokra vonatkozó szabályozást a parlament.
Az Országgyűlés kivételes eljárásban az adózó és a támogatott megnevezését, továbbá az egyedi tranzakciók összegét is adótitoknak minősítette az adókedvezmények, jóváírások, a törvényben meghatározott célra nyújtott támogatások, vagy a törvényileg kedvezményezett célok esetében.

A parlament 138 igen szavazattal, 31 nem ellenében fogadta el adózás rendjéről szóló törvényt módosító javaslatot, amelyet a kormány hétfőn nyújtott be a Háznak.
 
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter javaslata indoklásában példaként említette, hogy a kultúra támogatásakor adótitoknak számít a támogatást nyújtó adózó megnevezése, az általa egy szervezetnek nyújtott támogatás összege, a támogatott szervezet megnevezése és a támogatott által az egyes támogatóktól külön-külön  kapott támogatási összegek.   

Ezzel egy időben ugyanakkor a parlament rögzítette, hogy nem minősül adótitoknak az adózók egy adóévben igénybe vett adókedvezményének, jóváírásának összesített mértéke, a támogatott által az adóévben az adózóktól kapott támogatás összesített  mértéke, és a támogatott javára az adóévben az adózók részéről felajánlott adó vagy adóelőleg összesített mértéke.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utasokat számol a sofőr a távolsági buszokon a megyében csütörtökön

Az akció miatt késhetnek a buszok. Tovább olvasom