Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 4°C Még több cikk.

Ötvenhárom lakásban már visszakapcsolták a gázt

Ötvenhárom lakásban már van fűtés abban a 78 lakásos szombathelyi társasházban, amelyben a múlt héten szivárgás miatt elzárták a gázt.

Puskás Tivadar a város polgármestere a helyi védelmi bizottság ülése után az MTI-nek elmondta: 25 lakásban szombaton folytatódik a gáz visszaszerelése, így nagy valószínűséggel a hétvégén valamennyi lakásban helyreáll a gázszolgáltatás.

A szerelők igyekeztek azokba a lakásokba visszakapcsolni a gázt, ahol a családok az otthonukban maradtak. A rendkívüli helyzetben az önkormányzat szükséglakást biztosított mindazoknak, akik igényelték; 41 lakásból átmenetileg rokonokhoz költöztek a tulajdonosok. A polgármester szólt arról is, hogy a magántulajdonban lévő lakások számláit nem lehet közpénzből fedezni, így a kényszerű felújítás költségeit a tulajdonosoknak kell állniuk, ezt az anyagi terhet a város nem vállalhatja át. A társasházban mindössze kilenc lakás van önkormányzati tulajdonban, ezek felújítási költségeit a város finanszírozza - jegyezte meg Puskás Tivadar.

Hozzátette: a felújítási munkák ezzel nem értek véget, de az a probléma, amely lakhatásra alkalmatlanná tette a házat, megszűnt, van meleg víz és fűtés. Homolya Tibornak, a ház közös képviselőjének korábbi tájékoztatása szerint egy 10 éves futamidejű, kedvezményes kamatozású hitelről tárgyalnak egy pénzintézettel. A felújítás 10 millió forint körüli összegét így részletekben kellene kifizetniük a társasház lakóinak, ami a közös költséget havonta 1500-2000 forinttal emelné meg. A helyzetet súlyosbítja, hogy hosszabb távon valószínűleg az épület elavult elektromos hálózatát is ki kell majd cserélni, ami szintén tetemes költséggel jár.

A kilencemeletes szombathelyi tömbház egyik hetedik emeleti lakásában múlt szombaton érzett gázszagot az egyik lakó, és ő értesítette a gázművek ügyeletét is. A szakemberek a lakásban és a ház pincéjében, az egyik felszállóvezeték úgynevezett "strongjánál" is szivárgást észleltek, ezért elzárták a gázt, emiatt 170-200 lakó maradt fűtés nélkül

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rusztnál már lehet korcsolyázni a Fertő-tavon

Korcsolyázásra alkalmas a jég a Fertő-tó osztrák oldalán Rusztnál - jelentette szerdán az osztrák… Tovább olvasom