Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 11°C Még több cikk.

Nyitnak a balatoni strandok - több helyen drágultak a belépők, mutatjuk az árakat

Nyitnak a balatoni strandok - több helyen drágultak a belépők, mutatjuk az árakatA csopaki strand főszezon idején. Fotó: Csopak.hu
Balatonalmáditól Csopakon át Balatonfüredig térképeztük fel a strandokat. Plusz van egy tuti tippünk.
Két klasszikus

Balatonfüred
két közkedvelt strandja, az Esterházy és a Kisfaludy legkésőbb pünkösd hétvégéjén, tehát jövő héten tárja ki kapuit. A hivatalos honlapon egyelőre a tavalyi árak olvashatóak, a két strand telefonját péntek délelőtt nem vették fel. Az Esterházy strandra a napi felnőtt belépő ára tavaly 1300 Ft, a gyermekjegyé 650 Ft volt. 2011-ben az Esterházy strandra 720 forintért mehettek be a felnőttek. A Kisfaludyra a napi felnőtt jegy 850, napi gyermek és diák belépő 550 forintba került egy éve. A veszprémi Napló információi szerint június 20-áig a 2016-os árakat kell fizetni Balatonfüreden. Utána a főszezonban pár százalékos emelés várható. Az Esterházy pénztára előtt gyakran kisebb tömeg sorakozik, a beléptetést újabb jegyautomaták csatasorba állítása segíti majd.

Újdonságok Csopakon

Az északi part egyik legtüneményesebb strandján, a csopakin hagyományosan május utolsó hétvégéjén indul az élet. Május 27-én, szombaton itt biztosan megnyílnak a strandkapuk. "A jegyárak átlagosan 10-14 %-kal drágultak tavalyhoz képest. A teljes áru belépő 700-ról 800 Ft-ra, a kedvezményes belépőjegyért (diákigazolvánnyal 24 éves korig, 65 év felett) 500 Ft-ot kérünk idén. Utóbbi tikett tavaly 450 Ft volt" - közölte kérdésünkre Béndek Edit strandvezető. Csopakon újdonságot jelentenek a tornázást segítő eszközök, az árnyékolók, a körpadok és az új ivókutak, továbbra is ingyenes használható a horgászstég. A dohányzási rend változott Csopakon, most már csak a kijelölt helyeken szabad cigarettázni.

Almáditól Akaliig

Balatonalmádi mindhárom strandja üzemel május 15-e óta. A belépésért szeptember közepéig kell fizetni itt. A Wesselényi Strandon a napijegy 700, a kedvezményes diák és nyugdíjas belépő 450 Ft-ba kerül most. Az emelés elenyészőnek mondható, tavaly a felnőtt belépő 630 Ft volt Balatonalmádiban.

A két balatonfűzfői strandon nem szednek belépőt május végéig. Alsóőrsön kis áremelés lesz tavalyhoz képest, itt a szezonra elkészül az új, nagy területű játszótér. Zánkán június elsején nyit a strand, 10-étől kell fizetni, az árak nem emelkedtek 2016-hoz képest. Balatonakalin június közepéig ingyenesen látogathatók a strandok, kis emeléssel itt is számolni kell.

Parányi csoda

Általánosságban elmondható, hogy az összes balatoni strand az északi parton többféle jegyet és bérletet kínál, többek közt családi jegyet. Az északi parton az örvényesi és az út melletti tihanyi számít szabadstrandnak, ezek ingyenesen látogathatóak.

Végezetül, ajánljuk figyelmükbe a Tihanyhoz tartozó, Aszófőhöz közeli parányi, csodálatos sajkodi strandot. "Június 2-án nyitunk, az árak nem változtak. A felnőtt 400, a diákjegy 250 Ft-ba kerül idén is" - mondta érdeklődésünkre Liebhauser György, a strand üzemeltetője. Ha valaki ingyen próbára szeretné tenni a sajkodi strandot most hétvégén, nyugodtan menjen, nyitva lesznek a kapuk. A bójákat már vízbe helyezték, de a WC még nem fog üzemelni.
 
Béke és nyugalom: a sajkódi strand.
Béke és nyugalom: a sajkodi strand.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Aréna lelátójára vizelt egy körmendi szurkoló - fotó

Az Aréna lelátójára vizelt egy körmendi szurkoló - fotó
A Körmend kikapott a Falco-tól, egy szurkoló pedig így fejezte ki a nemtetszését a mérkőzés után. Tovább olvasom