Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Népszavazás 2016 - EKINT: A gyűlöletpropaganda nem volt egészen hatástalan

Az érvénytelen népszavazás mindenekelőtt a kormány kudarca - véli az Eötvös Károly Intézet (EKINT).
Az alkotmány- és törvénysértő módon másfél éve szinte korlátlan erőforrások felhasználásával folytatott, alantas ösztönökre építő és az emberiesség morális parancsa elleni indulatokat felkorbácsoló uszító propaganda nem érte el a gyűlölet technikusai által remélt hatást - közölte az Eötvös Károly Intézet. - Noha a minden csatornán harsogó gyűlöletpropaganda nem volt egészen hatástalan, mégsem tudta a választópolgárok többségét rávenni arra, hogy érvényes szavazataival kitöltetlen csekkel támogassa a miniszterelnököt abban, hogy győzelme esetén, a kampány során végig mélyen titkolt politikai és jogi céljait megvalósítsa.

Az érvénytelen népszavazás ezért mindenekelőtt a kormány kudarca.

Az érvénytelen népszavazás nem csupán a kormány kudarca.

Az érvénytelen népszavazás azoknak az ellenzéki politikusoknak is súlyos kudarc, akik a kampányban nyíltan vagy burkoltan buzdítottak a nem-szavazat mellett, kudarca továbbá azoknak, akik félelemből, megalkuvásból a kampányban össze-vissza beszéltek és ugyancsak kudarca azoknak, akik más módon segítették a népszavazás érvényességét, kudarca természetesen azoknak a politikusoknak is, akik gyávaságból, számításból nem mertek állást foglalni. Az érvénytelen népszavazás kudarca azoknak a kormánytól függő helyzetben lévő állami és úgynevezett társadalmi szerveknek, amelyek fedezték és igazolták a kormányzat jogsértéseit továbbá azoknak a főpapoknak, akik az államnak tett szolgálatért letértek hitük emberiességet parancsoló útjáról.

A népszavazás eredményeinek részletes elemzése megmutatja, hogy nem a gyűlölet és a közöny vitáját kell az eredményben látnunk, hanem az érvénytelenség alapvetően a rossz minőségű politikát elutasítók elszánt magatartásának következménye.

Az érvénytelen népszavazás a civil ellenállás és az egész ország sikere, mert letörölte a kormány által a magyar nemzet becsületén ejtett egyik foltot, lemostuk a gyalázatot - zárul az Eötvös Károly Intézet közleménye.  
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszavazás 2016 - Megyei átlagot hoztak a határmenti NEM-ek

Népszavazás 2016 - Megyei átlagot hoztak a határmenti NEM-ek
Vajon hogyan szavaztak a határ mentén a leginkább érintett településen; Vámosszabadin,… Tovább olvasom