Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Megölte a késsel fenyegetőző, kábítószeres fiát az apa

Családi veszekedés közben csütörtökön este megölte fiát egy kőszegi lakos. Ellene emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el a Btk. 166. § (1) bekezdésébe ütköző és minősülő emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt M. S. kőszegi lakos ellen, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2010. április 8-án 17.50 óra körüli időben kőszegi lakásukon családi vitát követően egy kezébe kerülő tárggyal több esetben fejen ütötte 32 éves fiát, M. Á.-t, aki ennek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott.

M. Á. 15 éve rendszeresen kábítószert fogyasztott, egyre agresszívebbé, egyre követelőzőbbé vált szüleivel és környezetével szemben.

A cselekmény előzményeként M. Á. édesanyjától ittas állapotban pénzt követelt, mivel nem kapott, a lakásban elkezdett törni, zúzni. M. S.-né fia megfékezésére férje segítségét kérte. Az édesapa, M. S. hazaérkezését követően is folytatta M. Á. a fenyegetőzését, ezért édesanyja rendőri segítséget kért és a lakásból kimenekült. A helyszínre kiérkező rendőrök az intézkedést lefolytatták.

Ezt követően M. Á. ismételten elkezdett a lakásban törni, zúzni és pénzt követelt édesapjától. Fenyegetése nyomatékosítására kést vett elő, amivel megfenyegette hozzátartozóját, hogy megöli. Ezen fenyegetés hatására M. S. a kést kiütötte a fia kezéből és az előszoba felé menekült. Menekülése közben M. S. a kezébe kerülő tárggyal több esetben fiát fejbe ütötte.

M. S. őrizetbe vételére sor került, azonban a nyomozás során beszerzett adatok alapján az előzetes letartóztatás mellőzve lett.

Előzmények:

Csütörtökön este Kőszegen, a Rohonci úti lakótelep egyik lakásában családi veszekedés során M. S. (65 éves) kőszegi lakos több esetben fejbe ütötte fiát, M.A. -t (32 éves) kőszegi lakost, aki a bántalmazás következtében elhalálozott.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – közölte a Vas megyei rendőrkapitányság ügyeletvezetője.

Olvasóink írták

 • 19. AHA 2010. április 27. 11:58
  „Remélem az apa nem kap büntetést!”
 • 18. Goldmund 2010. április 13. 10:07
  „Gondolom fölvették a jegyzőkönyvet, aztán visszamentek, hogy 30 napon belül írjanak egy határozatot arról, miszerint a jogszabályok tiltják, hogy törjön-zúzzon és késsel fenyegetőzzön. :-)))

  Egyébként szerintem ez jogos önvédelem, hiszen a fiú megfenyegette az apját késsel a kezében és rá is támadt, az apa pedig menekült előle. Szerintem pont azért vádolják emberöléssel a rendőrök, hogy elkenjék a saját felelősségüket.”
 • 17. HarconaMarcos 2010. április 09. 23:17
  „Tschory - jja, az engem is érdekelne, hogy mit is sikerült a yardnak foganatosítania. Írtak jelentést, hogy tényleg őrjöng és fenyegeti a családot késsel, de még nem szúrt, tehát a rendőrnek nincs itt semmi dolga?”
 • 16. setretmc 2010. április 09. 22:47
  „Ez igen zorall, sajnálom az apát mert annak ellenére hogy drogos volt a gyerek meg gondolom sokat türhettek, de megpecsételte az életét! szörnyű hogy ilyen van meg hogy a törvények nem tették lehetővé azt hogy a gyereket a rendőrök ne csak szóval helyre tegyék hanem elvigyék és egy elvonóra bevágják!
  " A kemény drogok gyűjtő helye a ki..... kuka, mert a tűt oda dobd be ne magadba tűzd lángal égjen el és az életed nem lessz bűzzz! jótakarok neked is meg nekik is ugyanis van pár ici-pici szűz aki valamire fűz"”
 • 15. Mankapunka 2010. április 09. 22:11
  „dr 73

  Ilyenkor a server meghal és újra kell "éleszteni" minden létező programot,ami kezeli a honlapot.”
 • 14. Csetneky 2010. április 09. 21:55
  „Szörnyű lehet egy szülőnek ilyet megélni és egyáltalán idáig eljutni. Az viszont tény, hogy ameddig kicsi a gyerek, addig nevelhető, tehát van esély az ilyen események megelőzésére. Ezért mondom én, hogy az eszetlen kábítószerezés és mérték nélküli ivás helyett inkább sportolni kellene, de hát végülis mindenki azt csinál, amit akar. Egy ideig. Utána már csak sodorják az események. De akinek ez a jó, élvezze.”
 • 13. Tschory 2010. április 09. 21:48
  „"A helyszínre kiérkező rendőrök az intézkedést lefolytatták."
  Gratulálok nekik!”
 • 12. vanessa 2010. április 09. 20:56
  „szép estét! a szülöknek oda kéne figyelni a gyerekre, látom sok szülö sok mindent megenged a gyerekének, férjem, mindig azt mondta, "anyukám, a inkább sirjon a gyerek 10 -er, mint mi 1szer. jó lenne sok szülö ne akkor kapjon a fejéhez amikor már baj van,”
 • 11. unkown 2010. április 09. 20:52
  „nnnnnn nmmm”
 • 10. HR_XAR 2010. április 09. 20:42
  „ezt írja ki a kisalföld.hu h "Bejelentkezve: HR_XAR".
  pedig nem is regisztráltam :O”
 • 9. soproni 2010. április 09. 20:06
  „Rebekaa. A cikk szerint ittas állapotban volt,amikor kötekedett. Az viszont valószínű,hogy ő már a kemény drogok rabja volt,nem pedig heti egyszer füvező.”
 • 8. dr73 2010. április 09. 19:40
  „rebeka

  Miért kell ez irányba elindulni? Minek?
  Az alkoholista,vagy csak alkalmi iszogató ember is tud épp ilyen böszme lenni.
  Nem védem,igenis megérdemelte az atyai(volt bokszolótól) a pofont.De megérdemelné az az ittas,aki autóval balesetet okoz,a családverő,a molesztáló és még sorolhatnám.
  De ne szítsad a semmit.”
 • 7. Rebekaa 2010. április 09. 19:24
  „"M. Á. 15 éve rendszeresen kábítószert fogyasztott, egyre agresszívebbé, egyre követelőzőbbé vált szüleivel és környezetével szemben."

  Pedig - mint nagy szakértőinktől tudjuk - a kábítószer egyáltalán nem veszélyes, sőt, kifejezetten jó dolog.”
 • 6. dr73 2010. április 09. 18:52
  „Nem tudtam bejelentkezni az elmúlt órákban.A miértre kíváncsi lennék.
  Ha a technika szólt közbe,az rendben is volna.
  De úgy éreztem kitiltottak rövidebb időre,csak az okát felejtették el közölni.Semmi olyat nem írtam,ami sértő lett volna.

  Cikkhez:
  Innen is üdvözlöm az édesapát.Próbáljon megnyugodni,de szerintem már soha nem fog ezek után.”
 • 5. Mankapunka 2010. április 09. 18:39
  „Aki nem ért a szép szóból,ott sajnos erőszakot kell alkalmazni.

  8 éves gyereknél is kell az a pár nevelő célzatú pofon,hogy tudja ki főnök otthon!”
 • 4. soproni 2010. április 09. 18:19
  „Időközben frissítették a cikket is és a főcímet is. Köszönjük,így már más értelmet kapott a történet. A fiút már 17 éves korában kezelésbe vehette volna az édesapja és akkor talán még menthető lett volna.Persze utólag nekem is könnyű okoskodni,mert nem tudom,hogy hasonló helyzetben én mit tettem volna.Nem irigylem azokat a szülőket,akik ilyen problémával küszködnek és nap mint nap,hosszú éveken át kell elviselniük egy agresszív gyerek cselekedeteit.Egyszer mindenkinél betelik a pohár és van aki képtelen uralkodni a felgyülemlett indulatokon,mint ahogy azt tette az apa is,aki élete végéig valószínűleg bánni fogja tettét,még akkor is,ha jelen esetben nem annyira elítélendő.”
 • 3. AHA 2010. április 09. 16:17
  „Gratulálok az apának.Remélem nem fogják elítélni!”
 • 2. soproni 2010. április 09. 14:17
  „Akkor még se áldozat,se elkövető. Értesíteni kellene a leendő áldozatot,hogy ma este ne tartózkodjon otthon a saját érdekében.”
 • 1. Mankapunka 2010. április 09. 12:07
  „"veszekedés közben csütörtökön este megölte fiát"

  "Pénteken este Kőszegen"

  Na,most akkor döntsük már el,hogy melyik nap volt,vagy lesz valami buli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  De az én szövegemet kitörlik,mikor semmi ellenesség nem volt benne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb négy útszakasz újul meg Vasban

Négy mellékút felújítása indul meg Vas megyében, összesen 11,3 kilométeren, 663,3 millió forintos… Tovább olvasom