Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -3°C | 8°C Még több cikk.

Laux József halálával egyedül Presser Gábor él az 1973-as Locomotiv GT-ből - videó

Sokan a Locomotiv GT legjobb lemezének a csapat harmadik albumát, a Bummm!-ot tarják. Presser Gábor is azt nyilatkozta korábban, hogy akkor vált igazi csapattá a banda. Tény, hogy olyan örökzöldek vannak a 1973-as kiadású lemezen, mint a Ringasd el magad,  Gyere, gyere ki a hegyoldalba, Kék asszony, Ő még csak most tizennégy, Miénk itt a tér. Valóban egyedi hangzású a lemez, különbözik az előző kettőtől és az azt követőktől is. Ez persze nem véletlen, hiszen abban a felállásban ezt az egy albumot készítette csak az LGT. És ami végképp szomorú, Presser Gábor egyedül marad, már csak ő él az akkori együttesből.
Az 1973-as LGT


A fenomenális gitáros, Barta Tamás még 1982-ben halt meg 33 évesen, lelőtték Los Angelesben. Azóta sem derült ki, kicsoda és miért tette. A szinte minden hangszeren játszó énekest, Somló Tamást júliusban temették, őt gyógyíthatatlan betegség vitte el 68 éves korában. Most szombaton pedig a 73 éves dobos, Laux József távozott, ő Budapesten hunyt el szívbetegségben.

Emlékezzünk rájuk zenével!

A Bummm!-ról egy kevésbé ismert, szép lírai dal, a Vallomás - Barta akusztikus gitárjátékával, Barta és Somló énekével itt:
 


Barta Tamás nagyszerű gitárjátéka a Bárzenében, szintén a Bummm!-ról itt:
 


Laux fergeteges dobolásával a 4. LGT-lemez, a Mindig magasabbra első dala, ami egy instrumentális bevezető (Intuitio molto furtivamente) itt:
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miss Balaton: a győri Mike Szabina nem szomorkodik - csodás bikinis fotók a versenyről

Miss Balaton: a győri Mike Szabina nem szomorkodik - csodás bikinis fotók a versenyről
Nagypál Krisztina nyerte a Miss Balaton szombati döntőjét. A győri Mike Szabina is indult a… Tovább olvasom