Kisalföld logö

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Körömrágás? Összejön a felvételi? - Győri és soproni egyetemi ponthatárok a kisalfold.hu-n

Szerda este hozzák nyilvánosságra az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat.
A ponthatárok határozzák meg, hogy az adott jelentkező melyik, általa megjelölt képzésre kerül be. Minden jelentkező csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a felvételi ponthatárt. A ponthatárokat várhatóan este nyolckor hirdetik ki.

Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, még aznap este SMS-ben értesítést is kapnak az eredményekről. A besorolási döntés - amely tartalmazza, hogy mely  képzésen kezdheti meg a tanulmányait a felvételiző szeptemberben - augusztus 5-től az e-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz  elérhető, arról minden jelentkező e-mailben is értesítést kap majd  - olvasható a felvi.hu oldalon.
 Az idei általános felsőoktatási felvételi eljárás során 105.868-an nyújtottak be érvényes jelentkezést a magyarországi felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzések  valamelyikére.

A jelentkezők 15 százaléka egyetlen képzést, hasonló arányuk (17 százalék) két képzést, legnagyobb csoportja, 39 százaléka pedig három képzést jelölt meg. Négy vagy ennél több képzést 29 százalékuk jelölt meg. A megjelölt képzések száma átlagosan 3,3,  ami megegyezik a 2016-os értékkel.

A jelentkezők döntő többsége, mintegy kétharmada (67 százalék) alapképzést írt be első helyként. A jelentkezők (a meghirdetett képzések nagyon alacsony számának megfelelően) mintegy 5 százaléka a felsőoktatási szakképzést, 11 százaléka az osztatlan mesterképzést, 17 százaléka a mesterképzést választotta első helyen.

A képzési területek között a gazdaságtudományok, a pedagógusképzés és a műszaki képzési területek voltak a  legnépszerűbbek.

A hivatalos ponthatárváró rendezvény, a Pont Ott Parti helyszíne a fővárosi Rio Budapest lesz.A diákokat koncertekkel, sportolási lehetőségekkel és kerekasztal-beszélgetésekkel várják. Utóbbiakon szó lesz a sikeres nyelvtanulásról, a karrierépítésről, a hallgatói bevételi forráslehetőségekről, a diákhitelről és a családalapításnak a felsőoktatási évek alatti támogatásáról.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aszfaltoznak a 83-ason Takácsi és Gyarmat között, egy sávot lezártak

Az érintett útszakaszon néhány napja égett ki egy tehergépkocsi, melynek során megrongálódott a… Tovább olvasom