Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Kirándulásra fel! Csatasorba állnak a Jenbacher vonatok a bakonyi vonalon és Győr-Pápa között

Az első Jenbacher péntek délután debütál a celldömölki vonalon, majd a kirándulók örömére szombaton már a másik motorvonat is szállít utasokat a Bakonyba.
A kulturált, igényes vonatok érkezésének hírét Kara Ákos, Győr egyik országgyűlési képviselője megerősítette portálunknak. Az infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős győri államtitkár szokott utazni a bakonyi vonalon, örül a fejlesztés hírének.

"Azért, hogy sikerült megvalósítani a tervet, köszönet jár a MÁV korábbi vezérigazgatójának, Dávid Ilonának és utódjának, Homolya Róbertnek. A Jenbacherek érkezéséért sokat tett Bödecs Barnabás, a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség vezetője is" – mondta Kara Ákos, aki Facebook-oldalán arról is írt, hogy várhatóan milyen időpontokban közlekednek a Jenbacher-vonatok menetrend szerint.
Így indulnak a Jenbacherek

- 4:09-kor Bakonyszentlászlóról Győrbe
- 9:04-kor Szombathelyről Celldömölkre
- 9:40-kor Győrből Celldömölkre
- 11:26-kor Celldömölkről Győrbe 
- 15:44-kor Győrből Veszprémbe
-  16:48-kor Celldömölkről Győrbe
- 19:13-kor Veszprémből Győrbe 
- 20:40-kor Győrből Szombathelyre
- 22:38-kor Győrből Bakonyszentlászlóra  
72 ülőhely

Mint arról tél végén hírt adtunk: két Jenbacher motorvonat áll forgalomba a Győr-Pápa-Celldömölk és a Győr-Veszprém vasútvonalon. A felújított, 120 km/órás sebességre képes, két 49 méter hosszú kocsiból álló szerelvényben, kocsinként 72 ülőhelyen foglalhatnak helyet az utasok. A dízel motorvonatok a MÁV-START és a GYSEV közti kölcsönös járműhasználati megállapodás részeként közlekednek hamarosan.

Ezzel közel három éves ügy végére kerül pont. 2016 novemberében egyedi turisztikai különvonatot indított a Cuha-völgyi Bakonyvasút Szövetség szombaton Győrből Pannonhalma, Tarjánpuszta, a Cuha-völgyi állomások, Zirc érintésével Veszprémbe és vissza. Ezen a különvonaton közlekedési szakemberek, lokálpatrióták mellett a Kisalföld munkatársai is ott ültek. Az apropót az adta, hogy a szövetség bemutatta, milyen lehetne a korszerű vonatközlekedés a bakonyi vonalon. Most már csak hármat kell aludni, hogy hazánk egyik legszebb vasúti vonalán, a Bakonyban korszerű motorvonattal utazhassunk.
 
Jenbacher motorkocsit teszteltünk a Bakonyban. Eplénynél az összes utas összeállt csoportképre, hogy ezzel is lobbizzon a kulturált vasúti közlekedésért Győr és Veszprém között - fotók: Béres Márton

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajkától Répcelakig négymilliárdból fejlesztik a szennyvízelvezetést 10 településen

Rajkától Répcelakig négymilliárdból fejlesztik a szennyvízelvezetést 10 településen
A fejlesztések Bajóton, Bezenyén, Csabrendeken, Dunakilitin, Dunaszigeten, Feketeerdőben,… Tovább olvasom