Kisalföld logö

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 1°C | 10°C Még több cikk.

Kecskeméten épített új üzemet a Graboplast

A győri központú Graboplast kedden új üzemet avatott, ezúttal Kecskeméten. A hatszáznegyvenmilliós beruházás része annak a 8,7 milliárd forintos fejlesztésnek, amelyet hárommilliárd forinttal támogat a magyar kormány.
Öröm, hogy Győr és Kecskemét között is kialakulhat együtt- működés, s nem csak az autógyártásban – Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia ezekkel a szavakkal köszöntötte a Graboplast vezérkarát és a vendégeket a tegnapi avatóünnepségen.

 A győri székhelyű padlógyártó vállalat 640 millió forintból épített új üzemet az alföldi városban, a beruházás része egy hároméves programnak, amelynek az ezt megelőző állomása a tatabányai gyáravató volt.
Az üzemavatót követően megkezdődött a speciális parketta gyártása Kecskeméten, a győri központú vállalat ezzel nem fejezte be a fejlesztéseit. Fotó: H. Baranyai EdinaA Graboplast élvezi az állam bizalmát, ezt mutatja az a hárommilliárdos, egyedi kormánydöntésen alapuló támogatás, amelyet kapott a 8,7 milliárdos nagy programjához. Kecskeméten ötven új munkahelyet tudtak teremteni, s bár itt sem egyszerű manapság embereket találni (a munkaerőhiányról Jancsó Péter, a Graboplast elnök-vezérigazgatója nyilatkozott is néhány hete a Kisalföldnek),  a létszám ezzel elérte a 200-at.

Az új gépekkel és gyártási technológiával olyan parkettát tudnak készíteni Kecskeméten, amely világszínvonalú, az összeillesztés könnyebbé és gyorsabbá válik, s nem mellékesen a Graboplast is növelheti bevételét. Terveik szerint ez már idén tíz százalék lehet.
 
640 milliós beruházás

700 munkatárs dolgozik már a győri központú vállalat három gyárában: Győrben, Tatabányán és Kecskeméten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Toborzónap nyolcvan érdeklődővel Pápán

Tovább olvasom