Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Indul a balatoni nyár az m1-en és a MR1-Kossuth Rádióban

A hétfőn induló és kilenc héten át sugárzott Balatoni nyár színes információs magazinműsor az újfajta közmédia-építés első igazi produktuma lesz, napi 5,5 órányi televíziós és rádiós műsort adva - hangzott el az új műsor készítésének helyszínén, egy révfülöpi móló melletti stúdióteraszon tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

A Balatoni nyár címmel készülő utazási és szabadidős magazin a közmédia nyári műsora, amely délelőtt és délután az MTV csatornáin, napközben az MR1-Kossuth Rádióban látja el balatoni hírekkel, ajánlókkal és riportokkal a nézőket, hallgatókat. A műsor a napi hírek, programajánlók mellett stúdióbeszélgetéseket, élő kapcsolásokat és szórakoztató produkciókat is kínál. A 60 fős stáb stúdión kívüli helyszíni hangulatjelentéseket, tudósításokat is készít a fontosabb balatoni eseményekről, így ott lesz egyebek közt a Balaton-átúszáson, a Kékszalag vitorlásversenyen, az Anna-bálon, a Művészetek Völgyében, a Balaton Soundon, vagy a boglári Jazz és Bor Fesztiválon.

Gazsó L. Ferenc, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közéleti főszerkesztője, az MR1-Kossuth Rádió intendánsa a tájékoztatón arról beszélt, hogy a közmédiában az erőforrásokat nemcsak anyagi megfontolásból egyesítik, hanem a szellemi erőforrások hatékonyabb működtetése érdekében is, amelynek jó példája lesz a "régi kipróbált harcostársakra épülő" Balatoni nyár. Hangsúlyozta, nem "lépcsőházi celebek" bemutatása vagy két reklám közötti idő kitöltése lesz a cél, hanem igazi értékek, művészek bemutatása, vagyis egyfajta igazi közszolgálati szerep betöltése. A korábbi balatoni műsorokkal szemben az új nem hírközpontú, hanem sokkal inkább dinamikusabb, koncepciózusabb magazinműsor lesz - tette hozzá.

Cserháti Ágnes, a MTVA szóvivője elmondta, a kilenc hétig tartó műsorfolyam költségvetése 69,55 millió forint, ami igen olcsónak számít, főként úgy, hogy több mint a felét hirdetők, szponzorok állják.
Csizmár Edina műsorszerkesztő arról beszélt, hogy a műsor három fő pillérre építkezik. A helyi és országos programokról nyújtott tájékoztatás mellett be kíván mutatni ismert embereket és balatoni "figurákat" a hajóskapitánytól a nádfedélkészítőig, továbbá sztorik színesítik még a palettát. Olyan többletet kívánnak adni, amely nem található meg az útikönyvekben.

A balatoni nyár első hetének műsorvezetői, Nagy Judit és Gundel Takács Gábor méltatta a helyszínt, amelynek szépsége a siker egyik záloga, továbbá a közszolgálatságot, ahol nem kell a nézettségért küzdeni, és lehet az értékekre koncentrálni. Szót ejtettek arról is, hogy a televíziózás "mesterműve" egy ilyen élő, pörgős műsor, ahol a váratlan helyzeteket is jól kell kezelnie az összehangolt stábnak.

A műsor egyik különlegessége lesz a Fogj szelet! című rovat, amelyben Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó próbál megtanulni vitorlázni. A révfülöpi stúdió színhelye nyitott, vár minden érdeklődőt, ahol időnként nemcsak nézői, hanem részesei is lehetnek az arra járók a műsornak egy-egy játék kapcsán. (A Balatoni nyár nyomon követhető a www.hirado.hu weboldalon, illetve további információk találhatók róla a premier.mtv.hu/Rovatok/BalatoniNyar.aspx és a www.facebook.com/balatoninyar oldalakon.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: Cigány aktivista provokált a szombathelyi közgyűlésen

A legutóbbi szombathelyi közgyűlésen Erdélyi László cigány aktivista, bértüntető is hozzászólt a közrendvédelemről szóló napirendi ponthoz. Tovább olvasom