Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Ijesztően jött a front - Fertődön elvitte egy háztető felét - Fotók

Kapuvár és környéke áram nélkül maradt. Fertődön borsónyi jég esik. Míg Sopronban szél sem fújt, Eszterháza és Süttör környékén viharos erővel tépett ki fákat, bontott meg tetőzeteket.
Sopronban csúnya felhők lepték el az eget vasárnap délután, de a dörgés messziről hallatszott, sejtetve, hogy valamivel távolabb vihar alakul. Így történt.

A Nyugatról érkező viharzóna Fertődnél csapott le egy sávban, s míg Sopronban szél sem fújt, Eszterháza, Süttör, valamint Csapod és Pusztacsalád környékén viharos erővel tépett ki fákat, bontott meg tetőzeteket.

A katasztrófavédelemtől megtudtuk, hogy személyi sérülés sehol sem történt, a tűzoltóknak az utakra esett ágak és nehéz fatörzsek adtak munkát, no és a házak, ahol a cserepeket szórta szét a szél. 

A fertődi Váci Mihály utcában egy családi háznak a fél tetejét lesodorta a vihar. Legtávolabb hét háznyira vitte el a darabokat a szél. Az egész utca kivonult s egy emberként mindenki a károsultak segítségére sietett, a tűzoltók is perceken belül megérkeztek. Estére lefóliázták a tetőt.
 
Hét háznyira vitte a szél egy házról a tető egy részét


A Baros-telepen fa dőlt egy házra, szerencsére sem itt, sem a Váci utcában nem kellett elhagyniuk otthonaikat a lakóknak.

Fertőd környékén összesen tizennégy helyszínre hívták a tűzoltókat. A viharzónába esett Kapuvár is, olvasóink rövidebb áramszünetekről számoltak be.
Osli és Kapuvár között több villanyoszlop is kidőlt, leszakadtak a vezetékek, de estére az áramszolgáltató ideiglenesen megoldotta a problémákat, hétfőtől pedig az oszlopokat is helyreállítják.

Korábban:
Heves viharok ékeztek a nyugati országrészbe.
Olvasóink már jelezték, hogy Vitnyéden, Cirákon és Kapuváron sincs áram.

Győrben is egyre erősödik a szél és az eső.

Fertődről is borsónyi nagyságú jégről számoltak be olvasóink, és arról, hogy a kastélynál fát csavart ki a szél.
Kisigmándon egyik pillanatról a másikra kegyetlen szél kerekedett, por és totális sötétség - írta olvasónk.
 
Vihar a nyár utolsó vasárnapján

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszokkal védik a szombathelyi karneválozókat a terroristáktól

Buszokkal védik a szombathelyi karneválozókat a terroristáktól
Szombathelyen ezen a hétvégén van a Savaria Történelmi Karnevál, ahol minden óvintézkedést… Tovább olvasom