Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 1°C Még több cikk.

Hamis lébényi kazánok

Egy Vas megyei kft. olyan kazánt gyártott és értékesített, amely a Calor 2000 Kft. "lébényi" kazánjával külsőre teljesen megegyezik.

Több mint hetven hamisított kazánt foglaltak le a vámosok az ország több pontján házkutatások során - közölte a kisalfold.hu-val a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsoksága (VPOP) pénteken.

A vámosok bűnügyi információk alapján állapították meg, hogy egy magyar állampolgár által irányított kft. olyan kazánt gyártott és értékesített, amely a Calor 2000 Kft. "lébényi" kazánjával külsőre teljesen megegyezik, és ugyanolyan műszaki tartalommal látták el - olvasható a vámhatóság közleményében.

Az előzetes szakértői vélemények szerint a kazánok hamisítványok, a cég a gyártáshoz szükséges védjegybirtokos engedéllyel nem rendelkezik - írták.

A nyomozók egyszerre 34 helyszínen - többek között Győr-Moson-Sopron és Jász-Nagykun-Szolnok megyében tartottak házkutatást, és 74 kazánt foglaltak le. Kiderült az is, hogy a cég összesen 224 kazánt gyártott le, illetve részben értékesített is, összesen 56 millió forint értékben.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. janika 2010. február 22. 12:12
  „Akár többszáz éve történhetett az, hogy a" Különös házasság" cimú műben"Vidonka József" egy szakma nélküli ember épített egy felvonó szerkezetet. Akkoriban már műdtek liftek nagyobb városokban. Persze abban az időben is működött olyanszervezet mint ma és akkor semismerték el a tudást,ha nemvolt protekciója. Ma is az akkori inkvizicós elv az alapja annak, ha ez esetben lopásról beszélnek az olcsóbb gyártás és el-adás-vétel ügyben. Ilyen alapon semmiféle terméket nem lehetne gyártani ami hasonlit a másikra! Főleg, ha az "le van védve"! Egyébként én is vettem volna "lébényi kazánt,ha lett volna akkoriban gyártva eladásra is. Nem vetem volna "török " kazánt, de most már nembántam meg,és így atörök munkahelyeket éáltettem mert a magyarok azzal vitatkoznak, hogy ki tud drágabban gyártani kihasználni a magyart, pedig ugyan az az áru előállitható reklámok és csúszópén,vagy ép a hazai bürokráci támogatását éltetése nélkül is!”
 • 24. denes 2010. február 22. 07:58
  „A cég miért a reklemálásokból jött rá, hogy baj van? Miért őket hívták? Mert úgy gondolták, hogy az övék, tehát semmilyen utalás nem volt arra, hogy nem lébényi a kazán. Én nagyo drukkolok nekik, bár ha elkezdték hamisítani, nem sok esély lesz megállítani. Másrészt azt hamisítják, amit érdemes. Külön gratulálok annak. akitörök kazánt vett, sok sok török munkaelyet sikerült megőrizni.z emberek olyan rövidlátók...”
 • 23. samson333 2010. február 21. 22:09
  „A hozzászólásokból látni lehet hogy a többség (természetesen tisztelet a kivételnek) nem több 14-15 évesnél... ugye Janika? ;) Persze ezzel semmi baj, de kommentelés előtt azért érdemes utánanézni dolgoknak, akkor nem születnek ekkora marhaságok, amiket egyes hozzászólásokban lehet olvasni. Elsősorban ezek késztettek a hozzászólásra :)
  Tehát, ebben az ügyben elsősorban nem az a lényeg, hogy a vásárlókat átverték, megtévesztették... stb. Az egész inkább arról szól, hogy egy gazdasági társaság sok év munka és valószínűleg sok pénz befektetésével kifejleszt egy teljesen új technológiájú terméket (amihez hasonló még nem volt előtte), és még több év alatt még nagyobb pénzügyi ráfordítással bevezeti a piacra. Egy másik cég egyszer csak lemásolja ezt a terméket, és ezzel szépen megspórolja magának a fejlesztéshez, és a piaci bevezetéshez szükséges ráfordításokat illetve sok év kemény munkáját, ami tisztességtelen. Nyilvánvaló, hogy ezért tudja olcsóbban adni a másolatot, mert benne van a nevében: MÁSOLAT, tehát a fejlesztést, reklámot, promóciós költségeket stb. neki nem kellett finanszíroznia... Tehát röviden erről lenne szó, megjegyzésként hozzáfűzném, részben iparjoggal is foglalkozom.
  Ilyen "maffia" tartalmú dolgokat meg azért nem kellene dobálnunk sem a VPOP-ra, sem a vállalkozásra, remélem egyesek ezzel csak poénosak akartak lenni. Egybként is, ha maffia keze lenne az akcióban véleményem szerint most más tartalmat olvashatnánk, mivel ők azért más módszerekket használnak... ;)”
 • 22. czizoli 2010. február 21. 21:01
  „Janika, amint látom Te nem tudod, hogy mit jelent egy levédett magyar termék. Téged nem loptak meg ugye?”
 • 21. janika 2010. február 21. 18:52
  „Azért van "levédve", ne, hogy olcsóbban is előállithassák ebben az országban? Ez nem demokratikus,hanem maffia elv!”
 • 20. hejho 2010. február 21. 14:55
  „janika

  melyik részét nem érted annak h le van védve?”
 • 19. janika 2010. február 21. 13:09
  „"tódi", ha ugyan olyanok sőt a paraméretei is, akkor miért csapták volna be a vevőket? Szerintem jobbanjártak, mert olcsobb lett ugyan az a kazán! Sőt ha ki lehet hozni olcsobban egy terméket, akkor azt miért kell drágán adni? Annyira hülye ez a nép,hogy mindent bevesz, és megvesz?”
 • 18. tódi 2010. február 21. 08:03
  „Ez tényleg bűncselekmény - nagyon helyes hogy eljárnak.

  Becsapják a vevőt, bár : " olcsó húsnak híg a leve "
  Az eredeti céget meg lejáratják , a hamisított termékkel.”
 • 17. janika 2010. február 20. 13:38
  „Kettö és fél éve akartam venni gy "Lébényi kazánt". Amikor a telephelyükön njártam akkor a kazán legyártására majd egy éve kellett volna várni! Igy lett török gyártmányú öt tagos öntöttvan kazánom jóval olcsóbban! Sőt kitünően működő azóta is. Csoda, hogy a török inportra nem úszították rá a vámosokat,mer az is konkurencia. Kazán az kazán mindegyik a fütést szolgálja, azt bár ki is gyártja. Egyébként rengeteg termék van ami egyforma és nem egy cég gyártja, csak, hogy nem mindenkinek van protekciója a vámosoknál!”
 • 16. m 2010. február 20. 09:22
  „12. gáborgábor.
  én nem poénnak szántam.”
 • 15. AranyKözépút 2010. február 19. 20:45
  „Naja, de Kína is ebből él. Nem egy esetben ruháknál UGYANAZ a fazon a kínai, mint mondjuk egy adott híres márkáé. Az hogy kerülhetett az országba VPOP??? He??
  Szerintem nem itt kéne kezdeni az érdemi munkát...A kíniaik már a faárutól a fémiparig mindent ellopnak..és itt terítik a termékeiket...vigyék afrancba...”
 • 14. t-a-ibi 2010. február 19. 20:20
  „Más hosszú munkával elkészít valamit, ami működik és eladható, és megélhetést ad több családnak.
  Erre jön valaki aki lemásolja, ellopja a másét, megtéveszti a vevőket az embertársait, ---erre "jopofizva" egyesek védenek
  Meglátszik a hozzászólásokból, ki dolgozott eddig és nem a napot lopta.
  Hát lopjanak meg benneteket azt kívánom, és nehogy nyavalyogjatok.”
 • 13. Muaddib 2010. február 19. 19:50
  „A rendőrség lassan olyan lesz, mint egy durung gondolkozni ugyan nem tud de egyesek ,,irányítása" alatt csapkodni lehet vele.
  Az ilyet nem polgári peres eljárásban kellene tisztázni?”
 • 12. gáborgábor 2010. február 19. 19:07
  „ha van még eladó, én m vennék 2db-ot!!! ajánlatokat a kovetkező e-mail cimre kérném: .....................”
 • 11. GD 2010. február 19. 18:29
  „Ostobák! Adtak volna más nevet a kazánnak aztán kész.”
 • 10. wily13 2010. február 19. 17:09
  „Lehet,hogy nem is hamisítvány csak konkurencia?”
 • 9. Egyfeleség 2010. február 19. 16:59
  „Nekem más a véleményem erről az ügyről. A férjem a Calor 2000- nél dolgozott, és egész jól megéltünk a keresetéből. Négy hónapja került utcára több munkatársával együtt a hamisítók miatt. Azóta nem kap munkát, itt maradtunk a három kisgyerekkel, már fűteni is alig tudunk, a hiteleinket sem tudjuk fizetni, a többit meg had ne mondjam...”
 • 8. m 2010. február 19. 15:56
  „Én meg pont most akarok eladni egy 40-est. Remélem igazi:-)”
 • 7. fióka 2010. február 19. 14:23
  „a hülyélye legalább adta volna a Caloria 5000 nevet neki :D”
 • 6. szocdem 2010. február 19. 14:00
  „Még jó hogy kaánt koppintott az ürge nem Kalacsnyikovot...”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombathelyen tavasztól épül a felüljáró

Az ötvenmilliárd forintos vasútfejlesztési projekt részeként néhány héten belül elkezdődhet… Tovább olvasom