Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Halálfurgon a sztrádán: elfogták a bűnszervezet egyik bolgár sofőrjét - videó, fotók

Halálfurgon a sztrádán: elfogták a bűnszervezet egyik bolgár sofőrjét - videó, fotókRabláncon a bolgár férfi - fotó: Police.hu
Az 51 éves S. Yordanov a gyanú szerint a tragédia során a kistehergépkocsi sofőrjeként vett részt illegális migránsok szállításában. 71-en haltak meg.
Az osztrák társszervek 2015. augusztus 27-én értesítették a magyar rendőrséget, hogy az A4-es autópálya Bécs felé vezető szakaszán, Parndorf település közelében, a leállósávban egy magára hagyott, magyar forgalmi rendszámú tehergépjárművet találtak, amelynek rakterében 71 halott volt. Négy gyermek is volt közöttük - írta a tragédiáról a kisalfold.hu.

Az utastér átvizsgálása során előkerült egy gépjármű adás-vételi irat, amely alapján a teherautót egy bolgár állampolgárhoz, a vásárlás helye szerint pedig Kecskemét városához lehetett kötni. Az átadott információk alapján Magyarországon haladéktalanul nyomozást rendeltek el, közel 100 fős nyomozócsoport kezdte meg a munkát.

 

Nem volt levegőcsere

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy bűnszervezet kilenc tagja ellen, köztük négy személlyel szemben emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt is folyt az eljárás. A rendőrök 2016 októberében a nyomozás végéhez értek, az ügyben jelenleg az iratismertetés zajlik.

A bűnszervezethez kapcsolódó három bolgár állampolgárral szemben a hatóság nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki. A körözött férfiak egyike, az 51 éves S. Yordanov 2015. június 22-én egy kistehergépkocsi sofőrjeként vett részt illegális migránsok szállításában. A nyomozás során kirendelt szakértők megállapították, hogy az általa szállított személyeknél a zárt raktérben határozottan fennállt a túlmelegedés és kiszáradás kialakulásának veszélye, továbbá hogy ott a csukott ajtók miatt nem volt érdemi levegőcsere. Az utazás a raktérben tartózkodók számára jelentős testi-lelki gyötrelemmel járt. A gyanú szerint S. Yordanov a szállításban a bűnszervezet tagjaként vett részt.

 

A németek fogták el a bolgár férfit

A német rendőrök 2016. december 10-én Németországban közúti ellenőrzés során igazoltatták a körözött személyt, akit elfogtak és átadási őrizetbe vettek. A magyar rendőrök 2017. február 14-én a Hegyeshalom-Nickelsdorf Magyar-Osztrák Közös Kapcsolattartási Ponton vették át a férfit külföldi kollégáiktól.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai S. Yordanovot gyanúsítottként hallgatták ki a csempészett személy sanyargatásával, bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt, majd bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet a bíróság 2017. február 17-én elrendelt.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Út a diplomáig - diákálmok és korlátok

Így látják az utat a diplomáig a szülők, a pedagógusok és a középiskolások. Tovább olvasom