Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Élesben fut a VÉSZ - Vészjelzési mobilalkalmazás

Meteorológiai értesítés, tűzoltói beavatkozások, tűzesetek, műszaki mentések, közlekedési információk egy alkalmazásban.

• Már élesben működik a VÉSZ

• Az alkalmazás tanácsot is ad

• Javult a memória használat

• Fontos közlekedési infók

Még több részlet itt >>

Befejeződött az üzemszerű teszt időszaka, így most már normál üzemmódban fut a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás - tájékoztatta portálunka a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársa.

A katasztrófavédelem által november 25-én útjára indított alkalmazást legtöbben még mindig androidos okostelefonon használják, de sokan vannak azok is, akik iOS-es és Windows operációs rendszerű készülékre töltötték le.

Január 8-án frissült a katasztrófavédelem veszélyhelyzeti tájékoztató applikációjának androidos verziója, ezután az alkalmazásnak már nem a béta (teszt) verziója, hanem a végleges változata tölthető le a készülékekre. Az elmúlt hetekben a fejlesztők egy sor területen módosították, javították az alkalmazást: az applikáció egyebek mellett gyorsabb lett, javult a memória- és az akkumulátorhasználat, megoldódott a korábbi értesítések törlése, a térképi megjelenítés, illetve az újabb android-verziókon is elérhetővé vált az alkalmazás.Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatták, hogy bár a fejlesztők jó néhány hibát kijavítottak, olykor-olykor még mindig problémát okoz az alkalmazás beállítása, ezért a katasztrófavédelem továbbra is várja az észrevételeket a vtr@katved.gov.hu címen.

A november huszonötödikén elindított, mobilinternet alapú, PUSH-technológiájú üzenetküldő applikáció személyre szabható, a felhasználó dönti el, milyen típusú és milyen földrajzi területre vonatkozó jelzést kíván fogadni. Az elmúlt hetekben naponta átlagosan húsz-harminc jelzést küldött a rendszer, ezek között a megyékre lebontott meteorológiai értesítések éppúgy megtalálhatóak voltak, mint a tűzoltói beavatkozások, tűzesetek, műszaki mentések, illetve a közlekedési információk.Tájékozódjon a környezete, vagy tervezett utazása útvonalát, vagy helyszínét érintő esetleges balesetekről, időjárási és más veszélyhelyzetekről! Az Ön és családja biztonsága érdekében fejlesztett, ingyenes alkalmazásunk folyamatosan tájékoztatja, figyelmezteti, és tanácsokkal látja el, ha bajba kerül.

A BM OKF Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás (VÉSZ) a várható vagy kialakult, élet- és vagyonbiztonságot vagy a környezetet veszélyeztető természeti csapás, illetőleg ipari baleset okozta veszélyhelyzet által érintett területeken tartózkodók tájékoztatására fejlesztett alkalmazás.

A katasztrófavédelem ügyeleti szervei által kiadott tájékoztató, figyelmeztető, segítő üzenetek megjelenítését teszi lehetővé.

Használathoz aktív mobil internet kapcsolat, valamint Google regisztráció szükséges, fejlett beállítási lehetőségek teszik testre szabhatóvá.
- értesítések a felhasználó tartózkodási helyének figyelembevételével
- az értesítések területi érvényessége beállítható: tartózkodási hely – megyei – országos hatókörre
- a szükségtelen üzenetek kizárhatók
- beállítható értesítési szintek, hang hozzárendelési lehetőséggel
- beállítható értesítési időszakok („csendes órák")
Az üzenetek többsége javaslatot is tartalmazott: vagy azt, hogy az úton lévők kerüljék el az adott helyszínt, vagy vezetéstechnikai tanácsot adott, illetve felhívta a figyelmet a várható útviszonyokra.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a Bakonyi Tájházat Veszprémben

Az előzetes számítások szerint a Bakonyi Tájházban több mint hamincmillió forintos kár keletkezett. Tovább olvasom