Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Drágul a lángos a Balatonnál - ilyen árakra számíthatnak a nyaralók

A vendéglátósok már beépítették áraikba a munkaerőhiány okozta hatásokat és megemelkedett költségeiket.
Jelentősen nőttek a szezonális büfések kiadásai a szakmunkás-bérminimum emelkedése, valamint a magas közterhek miatt, ami az idei árakon is meglátszik - mondta a Magyar Időknek Makkos Péter, a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Kisosz) fonyódi elnöke.

A munkaerőhiány az elmúlt évekhez hasonlóan szintén gondot jelent, ráadásul az idén kevesebb diákmunkásra számítanak, mivel a tapasztalatok szerint sokan külföldön vállalnak nyári munkát. 
A szezonális termékek ára jelentősen felszökött, a lángosért a korábbi években jellemző 300-400 forint helyett az idén akár 500 forintot is elkérhetnek, a pluszfeltét pedig további 200-300 forinttal is megdrágítja. Az olcsóbb söröket 400 forint alatt már kevés helyen szerezhetjük be a tóparton, a félliteres ásványvízért pedig a legtöbb vendéglátós legalább 200 forintot is elkérhet.

A kereskedők is jelentős árréssel dolgoznak: a városi piacokénál jóval többet, akár kétszer akkora összeget is elkérnek a zöldségekért, gyümölcsökért - olvasható a cikkben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az utolsó szobák kelnek el a hosszú hétvégére

,,Már csak egy nyaraló maradt", ,,már csak egy apartman maradt", ,,május 18. és 20. között az összes… Tovább olvasom