Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 26°C Még több cikk.

Cozma-ügy - Egy órás vádirat ismertetés - galéria

A csoportosan elkövetett garázdaság bűnperének iratanyaga 17 ezer oldalnyit tesz ki.


Megkezdődött a Cozma-ügyben csoportos garázdaság elkövetésével vádolt 25 ember büntetőpere szerdán a Veszprémi Városi Bíróságon.
A tárgyaláson megjelent 25 vádlott közül tízen vannak előzetes letartóztatásban, őket kommandósok vezették elő. Az ügyet a megyei bíróság épületében tárgyalja Bogdánné Gremsperger Andrea büntetőtanácsa, ugyanis csak ott tudtak megfelelő befogadóképességű termet biztosítani a tárgyaláshoz.

Sárosi Dóra ügyész csaknem egy órán át ismertette a vádiratot. A csoportosan elkövetett garázdaság bűnperének iratanyaga 17 ezer oldalnyit tesz ki. Ebben az ügyben a bíróság 318 tanút és több szakértőt hallgat majd meg.

Az ügyész ismertetése szerint 2009. február 7-én este Enyingen gyűlt össze R. János házánál a Dunántúl különböző településeiről mintegy 25 személy, és egy korábbi sérelmet akartak aznap este Székesfehérváron megtorolni. A terepszemlére Székesfehérvárra előreküldött emberük azonban egyetlen szórakozóhelyen sem találta azt a személyt, akin elégtételt akartak venni. Így a velük lévő veszprémi testvérpár - B. Csaba és B. Iván - javaslatára Veszprémbe mentek szórakozni; nyolc autóval konvojban érkeztek a bakonyi megyeszékhelyre.

Fegyőrök elővezetik az egyik gyanúsítottat a Veszprémi Városi Bíróság épületében, ahol megkezdődött a Cozma-ügyben csoportos garázdaság elkövetésével vádolt 25 ember büntetőpere. Az emberöléssel vádolt hét ember ügyét 2010. szeptemberében kezdi majd tárgyalni a megyei bíróság. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait - a szerb Zarkó Sesumot és a horvát Ivan Pesicet - életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön azonnali műtétet kellett elvégezni. MTI Fotó: Nagy Lajos


Sárosi Dóra ügyész ismertetése szerint a Patrióta lokálba február 8-án 01.47 órakor érkeztek meg, s a 25 tagú ittas csapat azonnal a "kihívóan közösségellenes" viselkedésével hívta fel magára a figyelmet, szidalmazták, lökdösték a vendégeket, erőszakosan léptek fel, a hölgyeket pedig fogdosták. Valaki a randalírozó csapatból megjegyezte: "itt ma vér fog folyni".

A pincehelyiségben lévő diszkóban R. Sándor, N. Győző, Sz. Iván és P. Gábor minden ok nélkül verekedést kezdeményezett az ott-tartózkodó kézilabdás sportolóval, Marian Cozmával szemben. N. Győző hátulról meglökte Marian Cozmát, majd amikor az megfordult, azonnal megütötte. A sportoló bántalmazásába mind a négyen bekapcsolódtak, s kicsit később B. Csaba is csatlakozott hozzájuk.

Marian Cozma segítségére siettek sportolótársai, Ivan Pesic, Zarko Sesum és Uros Vilovski, de a sorozatos támadásoktól földre eső Marian Cozmát egyidejűleg mind az öt támadója ütötte és rugdosta. Marian Cozmát R. Sándor egy késsel közepes erővel érintőlegesen a bal veséjén megszúrta, majd a kést eltette - mondta az ügyész, hozzátéve: a szúrás kisebb sérülést és kisebb vérzést okozott.

A vádirati tényállást ismertetve elmondta: Ivan Pesic azt kiáltotta, hogy "vigyázzatok, kés van náluk", s ezért Marian Cozma a saját maga védelmében egy üveggel fejbe vágta R. Sándort. Sz. Iván, N. Győző és P. Gábor pedig fémvázas székkel ütötték a román sportolót, rugdalták is, és üvegpoharakkal dobálták.

P. Gábor és B. Csaba többször ököllel arcon vágott egy vendéget is, mert a földön fekvő sportoló további bántalmazását akarta megakadályozni.
Marian Cozmának és sportolótársainak sikerült kimenekülniük az utcára, ahová azonban R. Sándor, N. Győző és Sz. Iván követték őket, és a ház előtt körülvették, majd több irányból támadták és ütötték Marian Cozmát.
A sportoló a kezeivel széles kaszáló mozdulatokat téve és rúgásokkal védekezett, s ettől R. Sándor megtántorodott, Sz. Iván pedig hanyatt esett. Majd mindketten felpattantak, s N. Győzővel, P. Gáborral és B. Csabával együtt a Patrióta lokál kijáratával szemközti épület falához szorították Marian Cozmát, s amikor ő védekezésül felemelte a kezét, R. Sándor ekkor - a diszkóban már használt késsel - nagy erővel szíven szúrta a sportolót. Sz. Iván és N. Győző a földre zuhant Cozmát még kétszer fejbe és hátba rúgta. A sporttársához lehajoló Zarko Sesumot pedig N. Győző nagy erővel fejbe rúgta, majd egy késsel Ivan Pesicet vesén szúrta. Ezután többedmagukkal Uros Vilovskit kezdték kergetni, ám nem érték utol, és visszatértek a lokálhoz.

Az ügyész ismertetése szerint a garázda banda a szórakozóhelyről törve-zúzva, a vendégeket fellökve és 51 ezer forintos számlát hátrahagyva távozott, és azt kiabálták: "ki kér még?". R. Sándor ugyanakkor tett olyan kijelentést is: "vedd elő a pisztolyt".

R. Sándor és N. Győző ugyanazon autóval távoztak, s a 8-as főúton R. Sándor egy kést adott át barátjának - mondván, hogy azt használta -, mire N. Győző a kést megtörölte, majd Várpalota térségében kidobta a kocsiból. A kés a nyomozás során nem került elő.

R. Sándor és N. Győző Budapestre utaztak, ahol kocsit kértek kölcsön, majd Ausztriába távoztak, ahol elfogta őket a rendőrség.

A vádirat szerint az ügyészség R. Sándort és Sz. Ivánt kitartottsággal is vádolja, prostituáltaktól éveken át több millió forintot kasszíroztak.
A bíróság délután a vádlottak meghallgatásával folytatja a tárgyalást.

Egy órás vádirat ismertetés

Megkezdődött a Cozma-ügyben csoportos garázdaság elkövetésével vádolt 25 ember büntetőpere szerdán a Veszprémi Városi Bíróságon.
Az ügyet a megyei bíróság épületében tárgyalja Bogdánné Gremsperger Andrea büntetőtanácsa, ugyanis csak ott tudtak megfelelő befogadóképességű termet biztosítani a tárgyaláshoz. A tárgyaláson megjelent 25 vádlott közül tízen vannak előzetes letartóztatásban, őket kommandósok vezették elő.

Sárosi Dóra ügyész csaknem egy órán át ismertette a vádiratot. A csoportosan elkövetett garázdaság bűnperének iratanyaga 17 ezer oldalnyit tesz ki. Ebben az ügyben a bíróság 318 tanút és több szakértőt hallgat majd meg.

Cozma-ügy - Huszonöt vádlott a bíróság elött

Megkezdödik a Cozma-ügyben csoportosan elkövetett garázdasággal vádolt huszonöt ember büntetőpere szerdán a Veszprém Városi Bíróság.


A tárgyalást a megyei bíróság épületében tartják, mivel csak ott van nagyobb befogadóképességű tárgyalóterem. Az ügyet Bogdánné Gremsperger Andrea büntetőtanácsa tárgyalja - tájékoztatta Meződi János, a Veszprém Megyei Bíróság elnökhelyettese az MTI-t. Elmondta azt is, hogy az emberöléssel vádolt hét ember ügyét viszont szeptemberben kezdi tárgyalni a megyei bíróság.

A városi bíróság a garázdasággal kapcsolatos büntetőperben egyelőre 10 tárgyalási napot tűzött ki a nyári ítélkezési szünet előtt. Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta bár előtt. A segítségére siető sporttársait - a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet - életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön azonnali műtétet kellett elvégezni.

Olvasóink írták

 • 18. meir 2010. június 17. 07:57
  „Ooooooohhh!! az a kis szegyenlos ott a 3-as szamu foton!!!
  ruhes kutyak!!!”
 • 17. k2968 2010. június 17. 07:22
  „Az ehhez hasonló csoportokat a "fejlett" demokráciában terroristáknak nevezik.Rá lehet keresni egy videomegosztó portálon az enyingi c......ok siófokon című videóra.Na az nem semmi.Amit a c....ok művelnek Magyarországon azt sehol nem engednék meg.”
 • 16. TSD81 2010. június 16. 22:35
  „usa:250 év letöltendő, 2szeres életfogytiglan.ezt szeretem.
  vissza kellene hozni a halálbüntetést.de csak elrettentés miatt.
  a halál megváltás.vmi munkára fognám őket bányában v én nem tudom mire.
  de halálra ítélni vkit majd kivégezni.ehhez senkinek sincsen joga büntetésből.
  nem érdemelnek mást tudom az ilyen ótvaros kis nem is tudom mik.de szarabb lenne láncraverve dolgozni kőfejtőben mintha elaltatják őket...sztem”
 • 15. jánosi 2010. június 16. 21:36
  „25 db tényleges életfogytiglan : osztozzanak rajta !
  Amelyik gyilkolt már megérdemli, a többi meg majd fog ölni ............ előlegnek jó lesz !”
 • 14. miracle 2010. június 16. 19:00
  „Na, itt fönt minden leírva, nem kell ide 17 ezer oldal, lehet ítélkezni.
  -
  Kisalföld: miért kell már megint 3x leírni ugyanazt?”
 • 13. Jandex 2010. június 16. 18:35
  „Ma olvastam,Texasban végrehajtották a halálos ítéletet egy 32 éve elítélt manuson/reménykedtem,hogy elemérnek hívták de sajna nem!:)))/Na ez a büntetés,mikor minden reggel mikor lépteket hall azt hiszi érte mennek!Pedig a demokrácia bölcsőjének nevezik az USA-t.”
 • 12. Ramszesz 2010. június 16. 17:00
  „#11kiscic:Azért mert szapulni merészelted a libsik védenceit a bűnőző deviáns c-ket.....”
 • 11. kiscic 2010. június 16. 14:27
  „upsz... Mi rosszat írtam??? :)”
 • 10. zeta62 2010. június 16. 13:56
  „6. nagykifli 2010.06.16. 09:50

  Az ilyen hordának minek tárgyalás? Igazad van! Nem kicsit, nagyon! Annyi esélyt kell adni nekik, mint amennyit ők adtak Cozmának!!!
  A szurkolók elé vetni őket, az aberrált ügyvédeikkel egyetemben!”
 • 9. kiscic 2010. június 16. 13:40
  „<moderálva> (-> nem csak nekik, az összes hasonló ügyben vádlottnak!) Mit kell ezen tárgyalni????”
 • 8. Lehel54 2010. június 16. 10:21
  „ezeknek nem védöügyvédes delegáció szükségeltetik...
  emberi joga meg azoknak kell,akik emberhez méltóan élnek és cselekednek.”
 • 7. GD 2010. június 16. 10:04
  „Szivesebben olvasnék olyan hírt,hogy a "sortűzbitottság végrehajtotta az ítéletet a 25 vádlotton.."”
 • 6. nagykifli 2010. június 16. 09:50
  „Milyen sok pénzt meglehetne spórolni, ha " mint a 2-es hozzászóló irta " a veszprémi sportcsarnokban lenne a tárgyalás, de biró nélkül. A nézőkkel teli csarnokba betenni őket láncra verve az ügyvédjeikkel eggyüt a küzdőtérre, és egy fél órára bezárni a kijáratokat"”
 • 5. máris 2010. június 16. 07:32
  „EL LEHET KÉPZELNI MIT ÉREZHET A CSALÁDJA, ÚJRA- MEG ÚJRA, MINDEN TÁRGYALÁST HALLVA!MAGYARORSZÁG,MÉRT IS MENT ODA A FIAM!!!”
 • 4. gamergabor 2010. június 16. 07:26
  „Szégyen az egész hogy csak itt tart.
  De remélem az igazi vádlottak vannak ott!!!!
  Így folytatódik tovább aztán egyszer durran a petárda.”
 • 3. Lehel54 2010. június 16. 07:25
  „jó munkához idö kell,szokták mondani. Ugyhogy türelem,emberek.
  Utánna meg 10 év után,amúgy is minden elsimitódik. Hiába, az emberiség soha nem fog elöbbrehaladni.
  A mai technikai segítséggel se képesek tiszta vizet önteni a pohárba? A tettesek nyugodtan éldegélnek,mint halacska a vízben. Gratulálok a kitartó munkáért.”
 • 2. okostojas007 2010. június 16. 07:09
  „a veszprémi sportcsarnokban nagyobb hely van , tartsák ott a tárgyalásokat
  a "B" közép előtt .”
 • 1. aerodragon 2010. június 16. 06:42
  „Elszomorít, hogy még csak most kezdődik! Már a kivégzések végrehajtásán is rég túl kellene lenni! Egy "normális" társadalomban, ahol a törvényhozás és az igazságszolgáltatás összhangban van, ez már régen lezárt ügy lenne, mindenki megelégedésére!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a Balatoni Járat

Idén is közvetlenül a magyar tenger partjáról kapnak nyaralási tippeket a szombathelyiek. Tovább olvasom