Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Cozma-gyilkosság: a vérző fejű vagy az elálló fülű kopasz szúrhatott

Egy védett tanú szerint a "vérző fejű" vagy az "elálló fülű kopasz" szúrhatta le Marian Cozmát; az NN-1-es jelzésű tanú nyomozati vallomását a tanácsvezető bíró olvasta fel a Veszprém Megyei Bíróságon, a Cozma-ügyben emberöléssel vádoltak hétfői tárgyalásán.

A tanú kérte a rendőrségi vallomásának ismertetését, ugyanis - mint mondta - már nem tudja feleleveníteni a történteket. Az NN-1-es tanú (egy izmos, magas, 30 év körüli férfi) a rendőrségen azt vallotta, hogy a Patrióta lokál kijárati ajtajában állt, amikor a verekedés az utcán lezajlott, s ő azt látta, hogy Marian Cozmával szemben egy "vérző fejű" és egy "elálló fülű kopasz cigány férfi" állt, és verekedtek a sportolóval. A tanú később - a rendőrségen elé terjesztett fotók alapján - a "vérző fejűben" Raffael Sándor első rendű vádlottat, az "elálló fülűben" pedig Sztojka Iván harmadrendű vádlottat vélte felfedezni.

A tanú nyomozati vallomása szerint Marian Cozma egy támadóját eltalálta egy ütéssel, az hanyatt esett (emlékezete szerint az "elálló fülű" volt), majd Cozma egy kaszáló mozdulatot tett a kezével, ám ezután a szívéhez kapott, és összecsuklott. A tanú szerint Ilyés Ferenc kézilabdázó kapta el Cozmát, és fektette le a földre, majd azt kiabálta: "ne bántsátok, hagyjátok". A tanú úgy vallott a rendőrségen, hogy szerinte csak a "vérző fejű" vagy az "elálló fülű" szúrhatta le a sportolót.

Az NN-1-es tanú azt is vallotta, hogy a szúrást nem látta, és kést sem látott senkinél sem. Viszont hallotta, hogy az "elálló fülű kopasz" azt kiabálja: "na, most gyertek, köcsögök", majd belerúgott a földön fekvő Cozmába, és elrohant.

A tanúnak a tárgyaláson a vádlottak közül senki sem volt ismerős, nem ismerte fel Raffael Sándorban a "vérző fejűt" és Sztojka Ivánban sem az "elálló fülűt", illetve többször is ellentmondásba keveredett - védői kérdésekre adott válaszaiban - a rendőrségi vallomásával. Nem tudott választ adni például arra a védői kérdésre, hogy miért emlékezett a bűneset után fél évvel - novemberi kihallgatásakor - sokkal alaposabban a történtekre, mint első kihallgatásakor, amely mindjárt a gyilkosság napjának délutánján történt. A hétfői tárgyaláson azt is megjegyezte, hogy nem is látta verekedni a "vérző fejűt". "Most így emlékszem" - mondta.

Az NN-2-es jelzésű védett tanú (középtermetű, vékony testalkatú, 25-28 év körüli férfi) vallomást tett a bíróságon, s elmondta: Gulyás Péterrel, az MKB Veszprém kézilabdázójával beszélgetett a Patrióta lokállal szomszédos ír sörözőben, amikor valaki beszólt nekik, hogy "menjetek el, mert balhé lesz". Azt látta még, hogy a kijáratnál Ilyés Ferenc "két kopasz cigánnyal" beszélt. Kint a lokál előtt arra lett figyelmes, hogy "hirtelen balhé lett", s látta Marian Cozmát elzuhanni, a feje "nagyot szólt" a betonon. Körülötte emberek ugráltak - mondta. Az NN-2-es tanú vallomása szerint valaki azt kiáltotta: "hozzátok a pisztolyt".

A tárgyalás délután további tanúk kihallgatásával folytatódik.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették. Az emberölés ügyében hét ember ellen emeltek vádat.

Olvasóink írták

 • 11. Julianusz 2010. november 16. 09:18
  „Egy taknyos óvodásnál is bicska van közülük, mindegyik fajtabeli az első neki nemtetsző szóra kést ránt, fenyeget, de ezek az "ártatlan" háromajtós szekrények, akik megfélemlíteni, területet szerezni mentek bandába, még elhitetik, hogy "EMBERT NEM ÖLTEM". Kész röhely. Én már 10 évre sitten ülnék, ha akkor egy rúd szalámit loptam volna valamelyik boltban.”
 • 10. Ibrox 2010. november 15. 20:32
  „ha bármelyikőtök elemel egy sportszeletet(ami különben jogosan egy szemét kis lopás)névvel-címmel pellengérre lesztek állítva ...kivéve,ha <moderálva> vagy...igazam van! (?)”
 • 9. arrabonai 2010. november 15. 19:38
  „Fellógatni? Ugyanmár! 20-25 év kényszermunka amúgy amerikásan, demokratikusan. A halált másodkézből már ismerik, de a munkát nem. És mehet mind, egytől-egyig.
  Aztán meg is nyugodhatunk, mert itt a világverő javaslat a fideszes Balog Zoltántól, miszerint "a jövőben a rendőrtiszt-helyettes képző iskolákon belül 30 százalékra tervezik emelni a cigány tanulók létszámát". Ez tutira meghozza a várt eredményt, a KÖZBIZTONSÁGOT". (Tehát csak 70 százalék lehet magyar függetlenül attól, hogy milyen eredményeket ér el a felvételnél.)”
 • 8. Freddy01 2010. november 15. 18:43
  „Másfél éve töketlenkednek ezzel a .... gané társasággal. <moderálva...> Én vótam, te vótal, ki vót, ottsem vótam. Kész cirkusz az egész.”
 • 7. czindi 2010. november 15. 18:23
  „Igen sokba kerül ez nekünk. Egyszerűsíteni kellene. Kötelet mindegyiknek, oszt kész. Az ilyenek miatt gyűlölik a becsületes cigányokat is. Szerintem nekik kellene lerendezni őket, akkor nem mondhatnák, hogy fajgyűlölők...”
 • 6. Fritz 2010. november 15. 17:46
  „Veszprém Megyei Bíróságot is megfenyegették,hogy ilyen alaposan nyomoztatnak?
  Már óvodás idöben is logikusabban nyomoztak volna?”
 • 5. lagarder 2010. november 15. 15:54
  „A tanú szerint Ilyés Ferenc kézilabdázó kapta el Cozmát, és fektette le a földre, majd azt kiabálta: "ne bántsátok, hagyjátok".

  Kint a lokál előtt arra lett figyelmes, hogy "hirtelen balhé lett", s látta Marian Cozmát elzuhanni, a feje "nagyot szólt" a betonon. Körülötte emberek ugráltak - mondta.

  Most ki hazudik???”
 • 4. Agent 2010. november 15. 15:46
  „Ez lesz a következő cikk címe:
  "Cozma-gyilkosság: a láthatatlan ember szúrhatott, aki különben ott sem volt!"
  (cikk tartalma, "a tárgyalást lezárták, bűncselekmény hiányában, az előzetesben sínylődő <moderálva> pedig kártérítést kapnak, egyébként is Cozma cigányozott (Mohácsi)")”
 • 3. Fritz 2010. november 15. 15:11
  „a showmüsor folytatódik.
  Vajon mennyi részes lesz?”
 • 2. imre1964 2010. november 15. 14:36
  „A vége az lesz hogy Cozma öngyilkos lett. A testvírek csak meg akarták ezt akadályozni, de nem sikerült.”
 • 1. csipes72@t-online.hu 2010. november 15. 14:30
  „Huzzák mint a rétestésztát a tanuk már alig emlékznek, mi fog ebböl kisúlni?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita után ruhákat gyújtott meg

Az élettársával történt szóváltást követően ruhadarabokat gyújtott meg egy férfi albérleti lakásában… Tovább olvasom