Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Balatoni Nyár: Újdonságok, emelkedő árak a strandokon

A balatoni strandok egy része idén újdonságokkal - többi között sportpályával, új játszótérrel - fogadja a vendégeket, a fizetős strandokon a belépőjegek ára részben emelkedik, az áfaemelés után pedig a büféárak növekedésére lehet számítani. Ön megy idén a Balcsira? Szavazzon!


Miközben a kedvező időjárás és felmelegedett víz miatt már sokan fürdenek a Balatonban, a strandok egy része még csak készül a nyitásra. A fizetős strandok többségéért csak a pénztárnyitáskor, pünkösd után kell fizetni, egy részüknél a tavalyinál magasabb árat - mondta Győrffy Árpád, a Balatoni Turisztikai Szolgálat által működtetett Balatontipp szerkesztője szombaton.

Balatonalmádiban a város nagystrandján tavalyhoz képest 18 százalékkal emelték, így 450 forint a felnőtt belépők ára. Újdonságként árnyékolókat szereltek fel a káptalanfüredi városrész strandján is a játszótereken.Balatonfüreden az új árakról az idén is csak a főszezon előtt döntenek. Zánkán változatlan belépőárakkal - a felnőtt 400-, a gyerek 200 forintba kerül - és ingyenes parkolási lehetőséggel várják a strandolókat. A főszezonban a gyerekek részére kézműves foglalkozásokat szerveznek.

Keszthelyen a Városi strandon a gyerekbelépő nem változik, a felnőttek jegyét 12,5 százalékkal, 900 forintra emelték, amivel utolérték az eddig legdrágábbnak számító siófoki strandbelépő-árakat. Ezért az összegért sok olyan ingyenes szolgáltatást biztosítanak - például fürdőmedence, napozóágyak használata - ami máshol többnyire nincs, vagy fizetni kell érte. Keszthely másik két strandján (a Helikonon és a Libáson) hasonló arányú emeléssel, 550 forint lesz a felnőtt belépő ára.

Balatonszárszón és Balatonföldváron 2009-ben is ingyenesek a strandok.

A strandok büféárai többségükben eddig nem változtak a tavalyi árakhoz képest, de az áfaemelés bevezetése után mindenütt némi áremelkedésre lehet számítani - közölte Győrffy Árpád.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. lakoss1 2009. június 17. 10:25
  „<moderálva>”
 • 21. Totyis 2009. május 24. 20:06
  „Mi a párommal minden évben a Balatonra megyünk 3-4 napra nyaralni. Szerintem sokkal barátságosabbak az emberek pl.:Keszthelyen mint itt a fukar és irigy Sopronban! Inkább fizetek a Balcsin 900 Ft belépőjegyet mint a koszos iszapos Fertőre parkolással együtt kb 1000 Ft-ot! Az árusokról nem is beszélve hisz arany árban számolnak mindent! A lővér uszi jól néz ki de 1100 Ft ért úszkáljon, csúszdázzon a Fodor meg a bandája!”
 • 20. Truder 2009. május 24. 19:50
  „16. hozzászólás At!svagyok 2009.05.24. 14:03
  A ti helyzetetek sajnos nem a szokványos,ahogy elemezted a körülményeket.Őszintén kívánom,hogy nevelőapád mielőbb felépüljön a balesetből,és az öcséd problémája megoldódjon.
  Sokan vannak nehéz helyzetben,nyaralásra gondolni sem mernek,pedig pihenésre,feltöltődésre mindenkinek szüksége lenne!!Már csak a hatékonyabb munkavégzés miatt is,hogy azt ne is említsem,hogy a családdal eltöltött gondtalan nyaralás mennyi örömet tartogat!Vannak országok,ahol a szabadság idejére dupla munkabért adnak,hogy ne okozzon gondot a családi nyaralás...Hol vagyunk mi ehhez?”
 • 19. soproni 2009. május 24. 17:55
  „Hát....én nem költök semmilyen élvezeti cikkekre és nagyon a fogamhoz verem a garast,ennek ellenére már 6. éve nem engedhetem meg magamnak,hogy nyaralni menjek :)”
 • 18. renato90 2009. május 24. 16:04
  „At!svagyok elhiszem neked, hogy nehéz a megélhetéseet és megértelek, de ez a cikk nem erről szól.

  Amúgy a Balaton szép meg jó és nem mindenhol drága, de ha oda is betelepednek a szlovákok akkor kizárt dolog, hogy oda megyekek/megyünk nyaralni.”
 • 17. patriot 2009. május 24. 14:58
  „Pano!

  Régen jártál már a Balatonon, amúgy Füred és Tihany gyönyörű!Badacsony meg egyszerűen finom! :)) Ha olcsón akarsz nyaralni ajánlom neked Balatonudvarit vagy B.akalit családias hangulatú szép és megfizethető. ..ja és garantálom,hogy a győri belvárosban nem iszol és nem eszel annyiért mint a fent nevezett helyeken.
  Németek nem bántanak,az osztrákok meg olyan ritkák arra felé mint a tihanyi félszigeten a pingvin.”
 • 16. At!svagyok 2009. május 24. 14:03
  „Nálunk 4en vannak a családban. Édesanyám, nevelőapám, kisöcsém, én.
  Édesanyám rendkívüli GYESen van öcsémmel, aki autista.
  Nevelőapám uti baleset miatt itthon van táppénzen.
  Jómagam gyakorlaton.
  Édesanyámnak a GYES minimálbér körüli (vagy alatti, nem tudom).
  Nevelőapámtól megvontak mindenféle juttatást (Kafetéria), mert táppénzen van és hiába 100%-os a táppénz, a juttatásokat akkor sem kapja meg. 90-120ezer ft. körül kap havonta (már amikor a cégnél nem rontják el a könyvelést és nem 50ezer körül utalnak).
  Én a gyakorlatomra kapok 25ezret, amit mostanában visszavettek 23ezerre a "gazdasági helyzet miatt".
  Kisöcsém után semmilyen juttatást,. segélyt nem kapunk mg azt sem, ami törvény szerint illetné meg, mint autista. Nemrég találtunk egy önkormányzati rendeletet, mely rendszerezi, hogy mi járna neki. Bementünk vele a SZOCPOLra, onnan elküldtek a TBbe. Elmentünk oda, onnan visszaküldtek a SZOCPOLra. A SZOCPOLtól a jegyzőhöz (vagy ki volt a muksó, valami aktakukac), aki először rákérdezett, hogy hol találtuk a rendeletet, tájékoztattuk, erre kijelentette, hogy az sem jár, mert ÁLLÍTÓLAG csak 18 éves kora felett járna neki az ilyen jellegű támogatás.
  Fordultunk alapítványhoz, az kijelentette, hogy egy jelképes összegért (ami mellesleg 60.000Ft körüli összeg) hajlandóak foglalkozni öcsémmel. Előkerítettük a pénzt, kaptunk cserébe néhány FÉNYMÁSOLT lapocskát, ami pár alkalommal úszásra és tornára jogosította fel öcsémet. Utána hordtuk Pestre, ott sem segítettek számottevően (ezt úgy kell érteni, hogy elvittük, vártunk kb. 1,5-2 órát, a doki ránézett 5 perc erejéig, aztán kipaterolta).
  Most Insbruckban találtunk egy autista klinikát, de ahhoz, hogy oda kijussunk és a gyerekkel foglalkozzanak 500ezer forintot kell összeszednünk első körben. Rá 8 hetére lenne még egy ilyen kör és ennél dőlne el, hogy kell -e vinni a gyereket többször, vagy megoldható -e a fejlesztése M.o.-n is.
  Hogy mindezt miért írtam ide le ilyen részletességgel? Az előttem szólóknak szól, akik szerint a pia és a dohányzás viszi el a pénzt. Lehet számolni, hogy mennyi megy el a gyerekre (benzinpénz, kezeltetési költségek, óvoda, stb.), mennyi a körülbelüli fizetés és mennyire sokat is kapunk állambácsitól abból, ami amúgy a hatályos jogszabályok és törvények/rendeletek szerint járna (LÓFASZT, hogy érthető legyek).
  Na ebből hogyan oldanák meg a nyaralást? Jah, nem iszunk és nem cigizünk. Élvezeti cikkek szóba sem jöhetnek, soksor azon rágjuk már a körmünket, hogy hónap végéig miből jövünk ki...:(”
 • 15. Truder 2009. május 24. 12:42
  „Igazat adok az előttem szólóknak..Bár én könnyen vagyok,mert nem költök élvezeti cikkekre,mint pl cigi,kóla,ilyesmik.Így könnyen mondom azt,hogy ezek árát inkább nyaralásra spórolgatom össze.Úgy érzem jobban járok.S ha már választanom kell,akkor az Adria..ha tehetem.”
 • 14. Pano 2009. május 24. 11:58
  „beleptem: Annak ellenére, hogy jómagam is dohányos vagyok, egyet értek veled. De nézzük meg más szemszögből is: amit egy dohányos elkölt a napi cigijére, azt a nemdohányos is elkölti naponta, más élvezeti cikkekre. Itt nem konkrétan a dohányzással van a gond (persze, gond, hogy szívják,de most nem erre gondolok), hanem azzal, hogy sok ember olyan "luxus cikknek" számító dologra költ több száz vagy ezer forintot naponta, ami nem éppen létszükséglet, meg a mindennapi jó élethez fontos kellék. Én ezek közé sorolom például a csokoládét, chipset, szénsavas üdítőket, rágógumit, mentolos cukrokat stb, s még hosszú a lista. NEm azt mondom, hogy ne éljünk ezekkel a kis kényeztető eszközökkel, de el se hinnéd mennyi ember költ erre naponta (!) legalább 500-1000 Ft-ot!
  Ezek mind olyan "pótszerek" amivel az emberek -ha maguk nem is látják be- a stresszt és a feszültséget próbálják mérsékelni. Bizonyított, hogy ebben az országban az emberek sokkal nagyobb stresszben és feszütlségben élnek, mint bárhol az unióban (ennek köszönhető a sok dohányzás, alkohol, szív és érrendszeri betegségek vezető szerepe, s már öngyilkosságok, depresszió terén is "előkelő" helyet foglal el az ország). Ha jobban kinyitod a szemed és körül nézel, rájösz, hogy bizony nem véletlen. Az emberek egyik napról a másikra élnek, már ha tudnak.
  Szóval, valahol egyet értek veled, csak óvatossan kell dobálózni az ilyesfajta kijelentésekkel, a mélyére kell menni.

  Én amúgy se vagyok Balaton párti, mert iszonyat drága! Saját hazád közkedvelt turista "paradicsoma" (lehetne, ha végre jobban ölnénk a szépítésébe), mégis drágább lenn üdülni, mert a mindennapi lenn tartózkodás annyiba kerül, sőt még drágább is, mint mondjuk egy olasz, vagy horvát tengerparton! S azért érezzük a különbséget a kettő között. No meg lehet, hogy ez a saját rigolyám, de a sok osztrákot, németet a viselkedésükkel képtelen vagyok tolerálni, ahogy királykodni akarnak itt, meg lenéznek stb. Ez nekem nem kell.”
 • 13. beleptem 2009. május 24. 11:31
  „Minden országban léteznek társadalmi különbségek, nem lehet mindenki bankigazgató, ugyanakkor utcaseprők nélkül sem maradhat egy város.
  Hozzáteszem nagyon sok "egyszerű" ember, ha nem cigire és a harmadosztályú kocsmákban az italra/játékgépre költené el tudna menni nyaralni. Akár a tengerre is !
  Persze mindenkinek mások az igényei, de aki naponta egy dobozzal szív el az nekem ne panaszkodjon, hogy erre meg arra nincs pénze.
  Panaszkodni és fröcsögni tudunk, ehhez értünk a legjobban. Segíts magadon, ne mástól várd a segítséget.
  Pont”
 • 12. Becsület 2009. május 24. 10:49
  „Jó a tájékoztatás, csak egy baj van! A bérek - egyszerű munkás bére! - nem követik már évtizedek óta a normál megélhetés módot! Igaz ugyan, hogy illetékesek sokat dolgoznak az ország érdekébe, de a látszat csal! Nézzünk körül az országban! Minden frankó! No ezek az illetékesek jó, sőt nagyon jól keresnek, azaz magas az illetményük. Így ők fogják a forgalmat növelni az idei Balaton-i szezonban, ha csak(!), nem az Adrián nyaralnak, mert soknak ott is van nyaralója! Az egyszerű dolgos polgár pedig, izzadjon és fogyassza a kis teácskáját otthon.”
 • 11. incanto 2009. május 24. 10:08
  „Elemér!
  Bárcsak amcsi árak lennének itthon!
  Ott sokminden csaknem féláron van a hazai viszonyokhoz képest.

  De a témánál maradva: az északi part strandjai azért sok helyen kultúráltak, nyilván lehetnének szebbek is, de akkor meg nem 550 lenne a belépő, hanem 1550. Sajnos mindenért fizetni kell.”
 • 10. Truder 2009. május 23. 21:09
  „Igen kb ez a négy,amit felsoroltál,máshol meg nem tudnak élni a természet adta lehetőséggel..”
 • 9. beleptem 2009. május 23. 21:03
  „Van ilyen is, de alapjáratban nagyon szép települések, részek is vannak.
  Siófok, Füred, Tihanyi félsziget, Csopak mindig is kedvenc marad.”
 • 8. Truder 2009. május 23. 20:56
  „Az árak magasak a színvonal alacsony..Így akarják visszacsalogatni a magyar(és külföldi)vendéget?
  Egy hete volt szerencsém a lellei (szabad)strandhoz...iszonyat lepukkadt,tökig ér a gaz,koszos a víz(tele haltetemmel).A büfék zárva voltak,és még csak készülődés sem látszott,hogy nyitni akarnak..rozsdás,szétszórt szeméttárolók árválkodtak,és az egyetlen nyitva lévő büfében 400 Ft volt a fél literes üdítő..Egyáltalán nem tetszett,amit láttam,sőt!Egy csomó elhagyottnak tűnő porta,kihalt nyaraló...egész üzletsorok eladók.Olyan volt az egész,mint tájkép,csata után!Sajnos.Pedig a közelsége miatt akár vonzó is lehetett volna :(”
 • 7. lakoss1 2009. május 23. 20:32
  „miracle,hülye vagy fiam....”
 • 6. miracle 2009. május 23. 19:48
  „Milyen kép? Az a bőrrákos? :)”
 • 5. elemér 2009. május 23. 16:33
  „Igen Mo.-n amcsi árak vannak és magyar fizetés.”
 • 4. gall 2009. május 23. 15:52
  „jó a kép.-PP”
 • 3. beleptem 2009. május 23. 15:03
  „Mostanában , főleg tavaly többször ugrottunk le a Balatonra.
  Árak nagyon szórtak, lehet 80-100 forintért palacsintát kapni, ugyanakkor ami kiverte a biztosítékot az egy teljesen mezei büfében egy átlagos hekk két szelet kenyérrel 2500 ft.
  Ennyiért Tihanyban egy jobb étteremben kapok főételt+pohár bort.”
22 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb 12 sztár a Balaton Soundon

Kevesebb mint 50 nappal az idei balatoni nyár legnagyobb eseményének kezdete előtt már megtekinthető… Tovább olvasom