Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Autósok figyelem! Torlódásokra kell számítani az M1-esen

A sztrádán több helyen is burkolatjavítást végez a Közút.
Az M1-es autópálya Tatabánya és Bicske közötti szakaszán 2018. február 15., csütörtök reggeltől kezdődően a következő napokban több helyen is lokális burkolatjavítási munkákat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tekintettel az autópálya nagy forgalmára, a munkavégzés idejére bevezetett korlátozások miatt torlódásra számíthatnak az erre közlekedők.

Tatabánya és Bicske között

A jelenlegi csapadékos téli időjárás az országos közúthálózaton is kedvez a burkolathibák kialakulásának, a víz ugyanis a burkolatba bejutva a fagyási-olvadási ciklusok gyors váltakozásának köszönhetően újabb hibákat eredményez. Az időjárási körülményeket is figyelembe véve, folyamatosan dolgoznak a szakemberek a lokális burkolathibák megszüntetésén.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt hetekben erőforrások átcsoportosításával, a bicskei mérnöksége mellett a többi Komárom-Esztergom megyei egység bevonásával is azon dolgozott, hogy az M1-es autópálya érintett szakaszain is a lehető leggyorsabban ki tudja javítani a téli időszakban keletkező úthibákat. Ezen munkákat 2018. február 15-től az M1-es autópálya mindkét irányán folytatják a szakemberek. Csütörtök reggeltől kezdődően a következő napokban az út Tatabánya és Bicske közötti szakaszán, a Hegyeshalom és Budapest felé vezető oldalon egyaránt hosszabb szakaszokat érintve avatkoznak be. A munkaterületek előkészítése már szerda délután elkezdődik.

14 km-nyi felújítás jön tavasszal

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az M1-es autópályára a következő hetekre betervezett lokális javítási munkáin felül tavasztól kezdődően 14 kilométernyi szakaszon végeztet el nagyobb volumenű felújítást a leginkább beavatkozásra szoruló sávokon. A felújításokban érintett területek 2,5 kilométeres szakasza Biatorbágy, 11,75 kilométeres része pedig a Herceghalom–Bicske vonalat érintik. A projekt előkészítésén jelenleg is dolgoznak a szakemberek, a pontos ütemezésről az autósokat időben tájékoztatják a későbbiekben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében, hogy a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat mindenképpen tartsák be! A korlátozások és a javítási munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kéri a társaság.

Az autósoknak a munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről érdemes még utazás előtt tájékozódni a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

9 milliónyi értéket lopott el a megyében garázdálkodó betörő

9 milliónyi értéket lopott el a megyében garázdálkodó betörő
Győri, Győr környéki és soproni ingatlanokba tört be. Tovább olvasom