Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Átadták Celldömölk új városházáját

Augusztus 20-án, államalapításunk ünnepén átadták Celldömölkön a csaknem 600 millió forintos beruházással felépített városházát.
A polgármesteri hivatal új, 1400 négyzetméter alapterületű, kétszintes épületét Fehér László, Celldömölk szocialista polgármestere, Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke,a Fidesz országgyűlési képviselője, valamint Kiss Péter országgyűlési képviselő (MSZP), a város díszpolgára közösen avatták fel.

Fehér László köszöntőjében elmondta: az új városháza megépítésére azért volt szükség, mert a polgármesteri hivatal ez év augusztusáig a korábban az egyház tulajdonában lévő 250 éves egykori bencés rendház épületében működött. A Pannonhalmi Bencés Főapátság a rendház épületét visszaigényelte, ezért Celldömölk városa 2006-ban a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumától kártalanítás címén 640 millió forintot kapott egy új városháza felépítésére. A tervezés a kétszeri tervpályázat miatt elhúzódott, s így a kivitelezés csak 2009 szeptemberében kezdődött meg, addig az önkormányzat a bencés szerzetesrendtől bérelte a régi városháza épületét, az államtól kapott pénz pedig három év alatt 180 millió forintot kamatozott, ami a polgármester szavai szerint segítette az intézmények működését és a nagyobb pályázati önrész előteremtését is.

Kovács Ferenc köszöntőjében arról szólt, különös örömet jelent számára egy új intézmény átadása azon a napon, amikor az ezeréves fennállását ünneplő Vas megye egész éves ünnepségsorozata befejeződik. Az új városházán olyan munkakörülmények között dolgozhatnak majd a közösség javára hivatal dolgozói, amelyek között képesek lehetnek választ adni az új évezred kihívásaira is - mondta.

Kiss Péter, az előző szocialista kormány minisztere avatóbeszédében az új celldömölki városházát az összefogás jelképének és eredményének nevezte, ez a magatartás szavai szerint követendő példa lehet az egész ország számára.

Az avatóbeszédek után a három politikus közösen vágta át a hivatal bejáratánál kifeszített nemzetiszínű szalagot, a polgárok képviselői és a jegyző jelképesen átvették a ház kulcsait, majd a történelmi egyházak képviselői megáldották az épületet és az új kenyeret. Végezetül városi kitüntetések és elismeréseket adtak át, ezután pedig az ünnepség résztvevői belülről is megtekinthették az új városháza épületét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szombathelyi lány lett a sárvári Baywatch-lány választás győztese - képek

Egy szombathelyi hölgy, Patkós Éva nyerte el a Baywatch-lány választás első díját. Sok-sok fotóval… Tovább olvasom