Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

A tél hizlalja a kátyúkat - Látott méretes úthibát? Fotózza le és küldje be!

Ahogy beköszöntött a tél, egyre több gödörre kell figyelnünk az utakon. Az apró úthibákból rövid idő alatt tekintélyes kátyúk alakultak megyeszerte.
A veszélyes, sokszor "elbújt" kátyúk gyakran a keréknyomban alakulnak ki. A fagyás-olvadás-fagyás gyarapítja a gödröket. Némelyik kátyúban simán "elveszik" egy átlagos méretű férfi cipő.

A helyzetet nehezíti, hogy melegaszfalt hagyományosan december 20-ig kapható, március végéig zárva tartanak az aszfaltkeverő telepek. Januárban és februárban jobb híján hidegaszfalttal dolgoznak az útkezelők. Utóbbi neve félrevezető, hisz a hidegaszfaltot meleg időben is be lehet vetni. Ez az anyag nem termikusan köt, hanem henger segítségével, tömörítés útján.
Győrben a Fehérvári úti Interspar parkolójának kijáratánál található méretes úthibát a közelmúltban kaptuk Olvasónktól.
Győrben a Fehérvári úti Interspar parkolójának kijáratánál található méretes úthibát a közelmúltban kaptuk Olvasónktól.

Szűkebb pátriánkban tavaly tél végén a 81-esen alakult ki kritikus helyzet a terebélyes kátyúk miatt, a főút egyes szakaszán 40-es sebességkorlátozást kellett bevezetni. Az úthibák javítását nagyrészt Tél tábornok határozza meg: minél tovább tart a hideg idő, annál később kezdhetik meg a szakemberek az utak tényleges rendbetételét. Mint írtuk, jelenleg csak hidegaszfalttal dolgozhatnak.

Megkérdeztük a Magyar Közút sajtóosztályát többek közt arról, hogy melyik megyei szakaszokon vetnek be hidegaszfaltot februárban. Ameddig megérkezik a válasz, várjuk Olvasóink fotóit a megyei kátyúkról (online@kisalfold.hu). Kérjük, az e-mail tárgyában tüntessék fel: kátyú.
A győri kátyúhelyzetről közelmúltban írt képgalériás elemzésünket ide kattintva olvashatják.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vörösiszapper - Devecseri polgármester: igazságtalan, méltánytalan az ítélet

Igazságtalannak, aránytalannak és méltánytalannak nevezte a vörösiszapper megismételt elsőfokú… Tovább olvasom