Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

1749: közel 900 ezren hívták és küldtek smst

A hazai telekommunikációs iparág legnagyobb szereplői, a Vodafone, a T-Mobile, a Telenor, a T-Home, az Invitel és a UPC által támogatott 1749-es segélyvonalon összegyűjtött milliók a magyar Vöröskereszt segítségével jutnak el az érintettekhez.
Eddig közel 180 millió forint értékű adomány érkezett majdnem kilencszázezer sms és telefonhívás formájában a 1749-es segélyvonalra. Az összeget a Veszprém megyei vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére közösen gyűjtik a hazai telekommunikációs szolgáltatók. Minden, 2010. október 5-től a segélyvonalra érkező hívás és sms teljes, 200 Ft-os összegét a Magyar Vöröskereszten keresztül a bajba jutottak megsegítésére fordítják. A szolgáltatók a beérkező összegből semmilyen költséget nem vonnak le, ezzel is támogatva a segítségnyújtást.

A telekommunikációs szolgáltatók gyors összefogásának, a Magyar Vöröskeresztnek és az ügyfeleknek köszönhetően már megkezdődtek a mentési munkálatok, de az érintett településeken még mindig súlyos állapotok uralkodnak.

A Magyar Vöröskereszt a katasztrófa első napjától a helyszínen tartózkodik. A szervezet munkatársai részt vettek a túlélők utáni kutatásban, a lakosság és az ott dolgozók ellátásában. A Magyar Vöröskereszt a 1749-re beérkező adományokból az iszapkatasztrófa károsultjainak elsőként tartós élelmiszert, ásványvizet, tisztító- és tisztálkodási szereket juttat el.

A segítségnyújtásra továbbra is nagy szükség van, ezért a telekommunikációs szolgáltatók és a Magyar Vöröskereszt várja a 1749-es számra érkező hívásokat, és az „ISZAP" szót tartalmazó sms-eket.

Olvasóink írták

 • 2. nagyfulesbagoly 2010. október 18. 18:53
  „KNIFEMASTER
  A TISZAI ÁR V KÁROSULTAK JÓTÉKONYSÁGIVONALÁT ANNÓ FELHIVTAM.
  HÍVÁS UTÁN AGÉP KÖZÖLTE KÖSZÖNJÜK BLABLA STB,HOGY "BRUTTÓ" X FT VEL SEGITETTEM ŐKET
  AZÓTA SEM HIVOK ILYET
  ÉN AKKOR NEM BRUTTÓ HANEM NETTÓVAL AKARTAM SEGITENI
  EZ A MAI MODERN DÖGEVŐK KIS TRÜKKJE!!!!!!!”
 • 1. knifemaster 2010. október 18. 17:08
  „Tehát ha a felét megkapják örülhetnek neki...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hallgatói összefogás a vörösiszap-károsultakért

Másfél nap alatt egy kisteherautónyi adomány gyűlt össze a Savaria Egyetemi Központ hallgatóinak és… Tovább olvasom