Könnyű a győztesnek?

2021.04.21. 11:36

Szokatlanul lila iPhone-t és szokott szuperségeket mutatott be az Apple

Valahogy nem izzott a levegő az Apple magyar idő szerint tegnap este tartott Nagy Éves Bejelentésén. Azt lehetett érezni az online tartott rendezvényen, hogy nem kell az óriásnak erőlködnie, a győzelem eleve az övé: egyszerűen rutinosan bemutatták az új termékeket.

This handout released and taken on April 20, 2021 by Apple inc. shows Apple CEO Tim Cook holding a new purple iPhone 12 during a special event at Apple Park in Cupertino, California. - Apple on Tuesday unveiled a new lineup of powered-up iPads including some with 5G connectivity, responding to surging interest in tablets and home-based work and play during the pandemic. (Photo by Handout / Apple Inc. / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /Apple Inc. " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Persze azért nagyon profi volt minden. A rajongók alább megtekinthetik az óránál hosszabb Apple Spring Loaded eseményt.

Összefoglalva a cég egyre több olyan terméket akar készíteni, amelyik a házon belül fejlesztett – remek! – M1 chipet használja, hiszen az egész ágazat világszerte amúgy is félvezetőhiánnyal küzd.

AirTags

Illusztrációk forrása: Apple

Az elkötelezett felhasználók vehetnek kis kerek lemezeket – AirTags-eket –, amelyek arra jók, hogy a bármire felragasztható-elhelyezhető követők segítségével a feledékenyek többé nem hagyhatják el holmijaikat. Kissé zavaró, hogy mondhatni pont ugyanezt, vagy legalábbis kísértetiesen hasonló holmiját a Samsung már hetekkel előbb bemutatta, csak esetükben a kütyüt Galaxy SmartTag+ -nak hívják.

Nem baj, az almás rajongó nyilván almás logóval szereti.

iMac

Igazi újdonság az új szupervékony iMacs

hét különböző színben, az Apple új M1 chipjével, 24 hüvelykes, csodás képernyővel.

Ez az Apple egyik legrégebbi terméke, amit mostanáig évek óta változatlanul hagytak.

A szépség háromféle összeállításban, 540 és 740 ezer forint közötti árakon elvihető.

iPad

Megérkezett ide is az M1 chip az 5G-vel együtt. Lenyűgözően szépnek ígérkezik a 12,9 hüvelykes retina XDR-kijelző, s az új ultraszéles látószögű előlapi kamera Rivaldafény funkciót kapott.

Az M1-es chip a készülék grafikai teljesítményét az elődjéhez képest akár 50 százalékkal gyorsabbá teszi. Az új modell akár 2 TB tárhellyel is rendelkezésre áll. Az árpaletta széles, felszereltségtől függően 324 ezertől 950 ezer forintig terjed.

Az IDC elemzői szerint a tabletek piaca az utóbbi hét évből idén, a pandémia idején először nőtt meg, tehát megint érdemes a gyártóknak figyelmet szentelni neki.

iPhone

Az iPhone 12 a világ legnépszerűbb okostelefonja – hallhattuk a bemutatón. És most már kijött a lila változat, amit 12-es és 12 Mini változatban is kínálnak.

Ez az árnyalat nem biztos, hogy mindenkinek egyformán bejön, de nézzük a nagy fényerejű OLED kijelzőt, a Ceramic Shield-et, ami négyszer jobban teljesít az ejtésteszten. Immáron lilában is.

Borítóképünkön Tim Cook vezérigazgató, kezében az új lila iPhone-nal

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!