a legnagyobbak támogatásával

2019.12.07. 12:07

Startupok kaptak lehetőséget az agrárszektor megújítására

Elindult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Design Terminal által alapított NAK TechLab inkubációs program, amelynek célja, hogy a leginnovatívabb startupok és megoldások támogatásával versenyképesebbé és fenntarthatóbbá tegye a magyar agrárszektort és élelmiszeripart.

Forrás: Facebook

Fotó: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara - NAK

A két szervezet közös közleménye szerint, az inkubációs program három részből áll és három hónapig tart. A jelentkezők közül a legígéretesebb 13 csapatot hívták meg az első részre, ahonnan 8 startup jutott be a program későbbi szakaszaiba.

A 8 startup között található az Agrodat, az Alzagro, a GosTech és a Growberry, valamint a Moly.Net is, a vállalkozások által kidolgozott megoldások a növénytermesztésen belül a szőlő és a gabona termesztést, valamint a hatékony növényvédelmet célozták. A Led Lighting Kft. a baromfitartók számára kínált újításokat, az Okosfarm és a PigBrother pedig állattartó telepeken alkalmazható megfigyelő rendszert dolgozott ki.

A valós, közvetlen piaci visszajelzés céljából a programban az innovatív startup vállalkozások nagyvállalatokkal dolgoznak együtt. A program nagyvállalati partnerei az Axiál Kft., a Tesco-Global Áruházak Zrt., a Vodafone Magyarország Zrt., a Bonafarm Csoport, a Hungrana Kft., a KITE Zrt., illetve a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

Az inkubációs program további szakaszaiban a NAK és a Design Terminal workshopokon, konzultációkon, ágazati és külsős mentorok bevonásával segíti a résztvevő startupok fejlődését és a nagyvállalatokkal közös munkát. Az intenzív közös felkészülés és a három hónap eredményeit az úgynevezett Demo Day-en mutatják majd be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!