Michael Murphy

2021.09.16. 14:29

Neo QLED TV-ken a vizuális szórakoztatás új formája

A Samsung a perspektivikus művészet úttörőjével, Michael Murphyvel közösen nyitotta meg különleges kiállítását a londoni Saatchi Galériában.

Saatchi Gallery, London, UK, 09 September 2021 – Pictured today, at London's Saatchi Gallery, is Nathan Sheffield, Samsung’s Head of Visual Display at the immersive Experience New Perspectives installation created with eleven of Samsung’s state-of-the-art, super Neo QLED TV Infinity Screens. Audiences were transported through the immersive installation to an exclusive performance by electronic music duo, Gorgon City, from the stunning Skywalk Biokovo on Croatia’s Adriatic coast, filmed by experience producers, Cercle. The landmark performance features Gorgon City’s exclusive new track, ‘Skywalk,’ named after the iconic location, which played out across the installation’s super Neo QLED screens in stunning true-to-life picture. Relive the exclusive performance at www.samsung.com/perspectives and find out more about the Neo QLED range at www.samsung.com.

Forrás: Samsung Experience

Fotó: victoria dawe

Az alkotó lenyűgöző spirális installációjához

11 darab Neo QLED TV Infinity Screen végtelen képernyőjét használta fel.

A magával ragadó látvány egy teljesen új helyszínre repíti a nézőket, ahol az elektronikus zenei duó, a Gorgon City különleges előadását élvezhetik a horvátországi Biokovo Skywalk látványos adriai panorámájával. Az előadás producerei, a Cercle csapata álmodta meg a Gorgon City halott dalához, a Skywalk-hoz illeszkedő látványvilágot.

Saatchi Gallery, London

A művész spirális felépítésű alkotása közel 3,6 méteres magasságból függ az elsötétített teremben. Murphy sajátjának számító perspektivikus alkotásában látványosan jelenik meg a koncert a közel kávamentes, csillogásmentes kijelzőkön, amelyek egymással összhangban játszanak a nézők valóságérzékelésével.

„Most dolgoztam először mozgóképekkel, így nagy kihívást jelentett, hogy nem csak egy, hanem egyszerre tizenegy kijelző alkosson egységes látványt. Azt gondolom, a végeredmény egészen különleges lett. Természetesen a Cercle lenyűgöző felvételei és a Neo QLED tévék kiemelkedő képminősége nélkül mindez nem sikerülhetett volna – mondta el Michael Murphy. – A Samsung eddigi legkeskenyebb kijelzőivel a művészet egy új szintjét tapasztalhattam meg, ezért is örülök az együttműködésnek. A vállalathoz hasonlóan nekem is az a célom, hogy a közönségem új szemszögből láthassa a világot. Én ezt perspektivikus trükkökkel érem el, a Samsung pedig a lenyűgöző kijelzőkkel.”

A Samsung új csúcskészüléke, a Neo QLED televízió az élethű képek, a gazdag színek és a tükröződésmentes technológia segítségével nyújt magával ragadó, lenyűgöző élményt. A kizárólag a Neo QLED 8K modelleken elérhető nagyteljesítményű technológia új lehetőségeket nyit meg a felhasználók előtt. Az Samsung 2021-es Neo QLED kínálata, benne az 50 colos QN90A Neo QLED 4K HDR Smart TV, Magyarországon is elérhető.

Michael Murphy

Michael Murphy amerikai művész és feltaláló, aki perspektivikus remekműveiről ismert. Michael volt az első, aki ebben a stílusban kezdett alkotni és máig ezek a művei a leghíresebbek. Az alkotások elsősorban a nézők érzékelésére hatnak, és úgy írhatók le, mint a háromdimenziós térbe helyezett képek illúziói. Legismertebb munkái a Gun Country és a The Immigrant című alkotások, valamint a Barack Obamáról készült portréi.

A Cercle

A Cercle különleges produkciók rendezésével, létrehozásával, különleges helyszínekre tervezett koncertek filmezésével és közvetítésével tett szert világhírnévre. A Cercle célja, hogy a kulturális örökséget és a lenyűgöző helyszíneket az elektronikus zene segítségével mutassák be.

A Gorgon City

Kyle Gibbon és Matt Robson-Scott elektronikus zenei duója. A páros egyedi hangzásának köszönhetően vált világszerte sikeressé és ismertté. Az elmúlt öt évben összesen több mint 700 millió streaming lejátszással büszkélkedhetnek, élőben pedig rendszeresen hatalmas tömegek előtt játszanak a legkülönfélébb helyszíneken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!