Beteg gyerekeknek

2020.07.03. 12:30

Kaput nyitott a Digitális Bátor Tábor

Április óta szerveznek online, interaktív foglalkozásokat súlyosan beteg gyerekeknek és családjaiknak.

Forrás: Bátor Tábor

Azóta szélesre tárták a kaput, és azóta bárki jelentkezhet családi, illetve felnőtteknek szóló programjaikra. Ezzel is szeretnék segíteni az elmúlt hónapok feldolgozását. A Digitális Bátor Tábor mindeközben tovább épült és elindították online tudástárukat, ahol számos játékot, a módszertanuk alapjait, hasznos tippeket is elérhetővé tettek.

„Ha a Bátrak nem tudnak eljönni a táborba, a tábor megy el a Bátrakhoz”

– ezt tűzte zászlajára az alapítvány a tavaszi vírushelyzetben.

Évente már közel 3000 súlyosan beteg gyereknek és családtagjainak nyújtanak élményterápiás programokat táborhelyükön és a kórházakban. Ahogy világossá vált, hogy idén tavasszal és nyáron nem találkozhatnak személyesen a táborozóikkal, online programok fejlesztésébe kezdtek.

„Április óta közel 600 résztvevője volt itthon, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban az online programjainknak. Ezek a foglalkozások képezték eddig a Digitális Bátor Tábor alapjait, de most egy újabb pillérrel bővülünk. 19 év tapasztalatunk van a mentális egészségmegőrzés területén, úgy gondoljuk, ez a tudás most sokaknak hasznos lehet.

Elindítottuk online tudástárunkat, ahol például gyerekeknek és felnőtteknek is szóló kis- és nagycsoportos játékötletet gyűjtöttünk össze, megmutatjuk, mire épül a módszertanunk, amely a mindennapi életben is segíthet akár szülőknek, akár pedagógusoknak. Az oldal folyamatosan frissülni fog újabb és újabb tartalmakkal” – mondta el Vargyas-Tóth Julianna, a Bátor Tábor programfejlesztési tanácsadója.

Az új oldal alapját a Bátor Tábor hatvani táborhelyének térképe adja, ahol a különböző helyszínekre kattintva más-más tartalmakkal találkozhatnak az érdeklődők.

Emellett itt lehet jelentkezni az egész nyáron át tartó online interaktív játékokra is, amelyeknél bár online a kapcsolattartás, de a résztvevők együtt szerezhetnek közös élményeket a saját otthonukban, kertjükben vagy akár nyaralás alatt.

Az alapítványnál bíznak abban, hogy ősszel már személyesen is találkozhatnak táborozóikkal, ezzel együtt a Digitális Bátor Tábort tovább építik, mert ennek segítségével még több súlyosan beteg gyerekhez és családjához vihetik el a felhőtlen nevetést és a közös játék élményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!