E-sport

2019.09.12. 10:10

Jövő hétvégén ismét V4 Future Sports Festival

Péntektől vasárnapig másodszor rendezik meg Budapesten a pénzdíjas e-sportbajnokságot és -konferenciát.

„A jövő sportja – a sport jövője” mottójú, a szakmának szóló rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A sportág jelenlegi helyzetét, illetve gazdasági és innovációs lehetőségeit a V4 országokból érkező neves e-sport és sport szakemberek fogják bemutatni.

A fesztivál versenyeire szeptember 21-én és 22-én a Hungexpo F és G pavilonjában kerül sor. Hatféle játékban – Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), Fortnite, Tecken 7, Gran Turismo, NBA2K20 és FIFA – mérhetik össze egymással tehetségüket a játékosok,

az összdíjazás 350 ezer euró – vagyis több mint 110 millió forint – lesz.

A budapesti V4 Future Sports Festival helyszíni döntőire az online selejtezőkön keresztül lehetett kijutni, amelyek Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon párhuzamosan zajlottak az elmúlt hetekben.

Amatőr versenyzők is beszállhatnak

Az idei Counter Strike: Global Offensive küzdelmei során a négy meghívott csapat, a címvédő Mousesports, a tavalyi ezüstérmes Virtus.pro, illetve a két korábban Major torna-győztes csapat, a Made in Brazil (MiBR) és a Ninjas in Pyjamas (Nip) csapata mellett a hazai selejtezők során remek teljesítményt nyújtó Gamerzoneért izgulhatnak a helyszínen az e-sport hazai rajongói. A magyar együttes a négy meghívott együttes mellett a cseh EZ4ME, a lengyel Adwokacik, illetve az európai selejtezőkről bejutott Tricked csapatával küzdhet meg a 300 ezer eurós pénzdíjért.

A CS:GO mellett a másik kiemelt játék, a világszerte közel 140 millió felhasználóval rendelkező Fortnite csapatai is kiemelt díjazásért küzdenek.

Újdonság, hogy az idei évben a szervezők a profi játékosok mellett a helyszínen nevező amatőr versenyzőket is magas díjazásban részesítik, akik számos népszerű sportszimulátorral (Tekken 7, FIFA, NBA, valamint autóverseny játékok) küzdhetnek a 20 ezer euró összdíjazású versenyeken.

Minden, ami e-játék

A Hungexpón a kiállítások mellett VR-állomások, szimulátorok, és youtuber színpad várja majd az érdeklődőket. A látogatók megismerkedhetnek a legkorszerűbb e-sport megoldásokkal, legfrissebb hardver- és szoftverújdonságokkal, találkozhatnak a régió legjobb egyéni játékosaival és sztárcsapataival, valamint lehetőségük lesz kipróbálni a legújabb játékokat és technológiai megoldásokat.

A belépés ingyenes, de 12 év alatt csak szülői felügyelettel lehet látogatni a rendezvényt.

Borítókép forrása: Counter Strike, Global Offensive

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!