Csúnya karácsonyi bevásárlás

2020.12.03. 12:15

Frissen alakult hazai weboldal verte át a vevőit – füstté vált

Így, az ünnepi vásárlás idején megalázóan aljas módszerekkel verték át az online vásárlókat.

Forrás: Shutterstock

A sokszor ismételt szlogen: ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, valószínűleg nem is igaz.

A nemrég alakult vizna.hu felbukkant a hírekben, kellemes kínálattal, működő vevőszolgálattal, bejegyzett céggel, telefonnal, általános szerződési feltétekkel működött. Hogy csak addig, amíg beszedte a megrendelőktől a pénzt és visszaigazolta a vásárlást, azt mindössze a haragos vevők által létrehozott fórumon lehet olvasni.

Mára pedig már a weboldaluk is teljesen elérhetetlenné vált.

Dőlnek ki a webre a panaszok az átvert emberektől:

„Azért regisztráltam csak ide, hogy megosszam veletek a tapasztalataimat… A google első találatai között találtam a webshopot, számos intő jel ellenére sajnos elkövettem a hibát, megrendeltem a terméket (Hangszert) a weboldalról… előtte persze én is beszéltem telefonon az illetővel, aki tájékoztatott, hogy csak utalásos fizetés lehetséges, mondanom sem kell, másnaptól nem tudtam elérni őket telefonon, sem emailben, mint ahogy azt jelezték sorstársaim.”

„Sajna én is pórul jártam, DE azonnal mentem a rendőrségre, s feljelentettem őket! A bankomon keresztül megpróbáljuk visszakérni a befizetett összeget!”

„Sajnos én is küldtem nekik 120 ezret vasárnap és mint látom nem jók a hírek. Pár nap múlva én is feljelentést teszek.”

„Én bepróbálkoztam még egyszer. A megrendelés visszaigazolásának végén van egy „Elállási nyilatkozat minta. ” Ide másoltam. Elküldtem nekik, nem sok reményt fűzök hozzá!”

Mint egy felhasználó is írja, elérhető volt az üzemeltető cég neve, címe, telefonszáma, e-mail címe, volt ÁSZF-e, adatkezelési tájékoztatója. Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy a domaint nemrég jegyezték be, pedig a mögötte levő cég már régóta létezik.

A cég valóságos címén nemrég állítólag még egy vegyes iparcikk kiskereskedés volt, de az kényszertörlési eljárás alá került.

Az arcátlan átverésektől sajnos a jó szoftverek sem tudják megóvni a vásárlót: érdemes a tetszetős árakkal csábító, ám ismeretlen weboldalak esetén a megrendelés előtt tájékozódni. Vagy legalább a korszerűtlen, drágább, de ilyen esetekben mégis megnyugtatóbb átvételkori, utólagos fizetést választani.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!