Így keresünk mi

2021.04.01. 12:39

Erről szól az idei húsvét – a Google tükrében

Különleges Google meglepetések és a legfelkapottabb magyarországi Google keresések a közelgő húsvét kapcsán.

Forrás: Shutterstock

Bár az idei húsvét eltér a korábban megszokottaktól, a húsvéti népszokások, a tökéletes sonka titka és a húsvéti nyúl eredete, ahogy minden évben, idén is érdekli a húsvétra készülő felhasználókat.

Emellett a húsvét gluténérzékenyként, a húsvéti szabadulószoba és a húsvéti szigorítások is szerepelnek a húsvéttal kapcsolatos felkapott keresések között.

A Google szolgáltatásai idén is partnereink lehetnek abban, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni az ünnepből, legyen az egy kirándulóhely felfedezése a Térkép segítségével vagy egy különleges online családi együttlét a Meets segítségével. A vállalat emellett húsvéti ünnepkört feldolgozó kiállítással, és az alább leírt módon (lapozzunk lejjebb)

szobánkba csempészett kiterjesztett valóság alapú húsvéti nyúllal is segíti az ünnepi ráhangolódást.

Az idei húsvét több dologban is eltér a megszokottól, hiszen az eredeti húsvéti hagyományoktól eltérően nem tudjuk együtt, személyesen találkozva, nagy családi körben ünnepelni azt. Mind a fontos, velünk élő népszokásoknak, mind a hagyományos vallási ünnepségeknek gátat vet a pandémia. Azonban így is van lehetőségünk arra, hogy az online térben találkozzunk szeretteinkkel a Google Meet segítségével.

A húsvéti ünnepkör összekapcsolódik a tavasszal és a természettel is, ha aktívan szeretnénk tölteni, kirándulóhelyeket is kereshetünk a Google Térkép segítségével, ha otthon akarnánk kikapcsolódni kereshetünk online kulturális programot a Google Keresője segítségével.

Idén is varázsolhatunk szobánkba húsvéti nyulat a kiterjesztett valóság segítségével, ha mobilunkon a Google keresőjében rákeresünk a húsvéti nyúl kifejezésre. Emellett megnézhetjük a Google Art & Culture különleges húsvéti kiállítását, s játszhatunk is annak felületén. Ha már a játéknál tartunk, erre a Google Stadia számtalan izgalmas lehetőséget kínál. Online közvetített koncerteket vagy akár " target="_blank" rel="noopener noreferrer">online szentmisét pedig a Youtube közösségi platformján találhatunk kedvünkre.

A családi együttlét mellett a húsvét másik fontos tartozéka az ünnepkörhöz tartozó gasztronómiai élmények széles köre. A tökéletes húsvéti sonka vagy a húsvéti kalács receptje olyan titkok, amelyekhez közelebb kerülhetünk az internetes keresés révén. A húsvét gluténérzékenyként a 6. legfelkapottabb keresőkifejezés a húsvét témakörében, ami azt jelzi, hogy a hagyományos receptek mellett sokan keresnek alternatív menüt is az ünnepléshez.

A húsvéthoz kapcsolódik a locsolás és a tojásfestés szokása, e keresőszavak kapcsán

a hollókői locsolás, a szódás locsolás, a tojásfestés természetes anyagokkal, a berzselés tojásfestés azok, amelyek a legfelkapottabb keresőszavak között szerepeltek.

Ha már a tojásoknál tartunk, a Google ezen a téren is tartogat meglepetéseket a húsvétra keresőknek idén is. Ha a húsvéti nyúl kifejezést angolul (easter bunny) ütjük be a telefonunkon a keresőbe, egy ünnepi és egyben egészen valóságosnak kinéző nyúl fog megjelenni a látóterünkben.

Bármely ARCore technológiát támogató telefonon, írjuk be a keresőbe az „easter bunny” kifejezést, majd a találatok között legörgetve koppintsunk a Megtekintés 3D-ben gombra és a nyuszi megjelenik a környezetünkben, lefotózható, meg is oszthatjuk a családdal és a barátokkal.

A virtuális nyúl fotója egyik home office-ban dolgozó munkatársunk szőnyegén készült: hozza el a nyuszit otthonába!

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!