Járvány után is jó lesz

2020.06.19. 12:30

Digitális sorban állást segítő innováció a vöröskeresztnél

Véradásnál, egészségügyi vizsgáztatásnál egy díjazott szoftver segít.

Forrás: Shutterstock

Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a hazai innovációs szektor jól teljesített a koronavírus-járvány elleni védekezés során, a többi között járványmatematikai modell kidolgozásával, vagy a maszkgyártás beindításával.

Ezt az is mutatja, hogy az Európai Unió #EuvsVirus elnevezésű

innovációs versenyén, amelyen 20 ezer aspiráns vett részt, két fődíjat és négy egyéb díjat is elhoztak magyar vállalkozások.

A díjazottak egyike a Linistry Zrt., amely a digitális sorban állást kidolgozó innovációjáért kapta az elismerést.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója arról szólt: a járvány idején nagyon fontossá vált, hogy az egészségügyi kockázatokat csökkentő szolgáltatásokat vezessenek be.

Ez különösen érvényes két legnagyobb ügyfélforgalmú tevékenységükre, a véradásra és a jogosítvány megszerzéséhez szükséges egészségügyi vizsgáztatásra, mert a biztonságos környezettel egyaránt óvják saját munkatársaikat és ügyfeleiket is.

Ezt a biztonságot erősíti a digitális sorban állás lehetősége is.

Kövesdán Gyula a Linistry Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy a

kutatások szerint egy ember életében mintegy fél évet tölt el tétlen sorban állással.

Ezt az időt csökkentheti jelentősen az a szoftver, amelynek alkalmazásával az üzleti felhasználók forgalomnövekedést érhetnek el.

A szoftver gyakorlatilag egy digitális sorszámhúzó, ám a felhasználónak nem kell az ügyintézés helyszínére elmennie a sorszánért, hanem a szoftver segítségével letöltheti azt, majd a programban nyomon követheti, hogy várhatóan mikor kerül sorra, és erről értesítést is kap.

Vagyis azt az időt, amelyet a helyszínen tétlen várakozással töltene el, másra fordíthatja.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!