Prémium ugrás

2021.03.29. 18:35

Csúcskísérlet: bemutatkoztak az új Xiaomi okostelefonok

Talán az év eddigi legizgalmasabb telefonjával és számos eredeti megoldással dobbantott a gyártó.

Forrás: Xiaomi

Parádés online közvetítésen jelentette be a Xiaomi három új telefonját, a Mi 11-es családot, valamint a Mi Smart Band 6 okoskarpántot és a Mi Smart Projector 2 Pro-t. Az új okostelefonokat a gyártó telerakta egészen eredeti megoldásokkal.

Ennek persze ára van: a csúcskészülékért, az Ultráért vélhetően 450 ezer forint körül kell fizetni majd – pontosan nem tudni, egyelőre csak euróban adta meg a gyártó az árakat. Cserébe leginkább a kamerák és a kijelzők fejlődtek hatalmasat.

Mi 11 Ultra

Ma ez a készülék rendelkezik a Xiaomi legnagyobb teljesítményű, professzionális hármaskamerájával. A telefon bivalyerős, köszönhetően a Qualcomm Snapdragon 888 mobile platformnak, esztétikusan lekerekített kijelzője 120 Hz-es AMOLED Display. Töltéséről a 67 wattos vezetékes és vezeték nélküli turbótöltő gondoskodik –

36 perc alatt 100 százalékra tölti a készüléket.

A telefon mindhárom lencséje támogatja a 8K felbontású, 24 képkocka/mp sebességű felvételt, amely élethű, tökéletes minőségű képeket, valamint dinamikus fény- és árnyék kezelést biztosít felhasználójának. A Dolby Vision, HDR10+ támogatásnak köszönhetően a kijelző mindezt a lehető legvalósághűbb módon, 1.07 milliárd féle színnel jeleníti meg.

Izgalmas újdonság, hogy a Mi 11 Ultra egy folyamatosan bekapcsolt állapotban lévő, 1,1 colos AMOLED

hátoldali kijelzőt is kapott, amelyen többek között az aktuális értesítéseket, illetve a szelfik előnézetét jeleníti meg a készülék.

A Mi 11 Ultra ajánlott fogyasztói ára a 12GB + 256GB-os konfigurációban 1199 € lesz.

Mi 11i

Ennek a készüléknek a motorházfedele alatt szintén az erős Qualcomm Snapdragon 888 mobile dohog. Az 5nm-es gyártástechnológia révén nemcsak a teljesítmény emelkedett meg, de közben az energiafelhasználás is csökkent. A készülék megjelenése is megújult: kecses és kompakt burkolatba került.

A Mi 11-el és Mi 11 Ultrával szemben, a Mi 11i kijelzője teljesen lapos,

miközben a prémium minőségű üvegborítás, a mindössze 7,8 milliméteres vastagság, az újratervezett és a készülék oldalára helyezett ujjlenyomat leolvasó még kényelmesebb fogást, finomabb tapintást biztosít a készüléknek.

A 6,67 colos AMOLED DotDisplay kijelzőjének kameranyílása az egyik legkisebb a piacon, 2,76 milliméteres. A HDR10+ támogatás, 120 Hz-es képfrissítési ráta, a 360 Hz-es érintési mintavételi gyakoriság a Dolby Atmos kettős hangszórókkal kiegészülve remek hangzást és látványt ígérnek felhasználóiknak.

Az erős, 33 wattos töltést támogató, 4,520 mAh-es akkumulátor egész napra elegendő energiát biztosít.

A Mi 11i ajánlott fogyasztói ára 649, illetve 699€ a 8GB + 128GB, illetve a 8GB + 256GB konfigurációkban.

Mi 11 Lite 5G és a Mi 11 Lite

A barátságosabb árú készülékek ultravékonyak és nagyon könnyűek.

Mindkét telefonnak három hátoldali kamerája van.

A főkamera felbontása 64 MP, amihez gyorsan elérhető, mesterséges intelligenciával megtámogatott mozimód is járul. Ennek és a könnyen kezelhető funkcióknak köszönhetően gyorsan képes jó felvételeket készíteni a mobil.

A Mi 11 Lite 5G először alkalmazza a közelmúltban bemutatott Qualcomm Snapdragon 780G platformot, amely kimagasló teljesítményt és hatékonyságot kölcsönöz a készüléknek.

A két konfigurációban – 6GB+128GB és 8GB+128GB – érkező Mi 11 Lite 5G kezdőára 369€ lesz.

Mi Smart Band 6

A vadonatúj kütyü az elődjénél körülbelül 50 százalékkal nagyobb; 1,56 colos, AMOLED kijelzője a képeket és információkat nagy felbontásban, jól olvashatóan jeleníti meg. A karkötő a sportos életmódot támogatója, amely összesen 30, kikapcsolódást és testi felfrissülést ígérő mozgásformát tartalmaz és 6 gyakori edzés automatikus nyomon követését teszi lehetővé – duplaannyit, mint az elődje.

Az egészségi állapotunk számos paraméterét méri az eszköz, így például a véroxigénszintünket, a szívritmusunkat és az alvásunk minőségét is.

A Mi Smart Band 6 44.99 € kezdő áron lesz kapható.

Mi Smart Projector 2 Pro

A projektor a mozizás élményét ígéri: 1920 x 1080 FHD képminőséget kínál, akár 1300 ANSI lumen fényerősség mellett; a nagyobb színkontraszt érdekében támogatja a HDR10-et.

A projektorba 10 wattos hangszórókat építettek DTS-HD és Dolby Audio támogatással, hogy a hangzás minősége se maradjon elő a moziszerű képminőségtől. A készülék

támogatja a digitális trapézkorrekciót is, amely pillanatok alatt, automatikusan pozícionálja a vásznat a megfelelő szögbe és irányba.

Android TV rendszerhez kapcsolva, a Chromecasttal más készülékek képe a projektoréra tükrözhető, a Google Assitanttal pedig irányítható, akár hanggal is: a készülék remekül illeszkedik a Xiaomi okosotthon ökoszisztémába.

A Mi Smart Projector 2 Pro 999€ ajánlott fogyasztói áron lesz kapható.

Borítóképünkön a Mi 11 Ultra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!