Magas pontszámok

2019.10.05. 18:00

Az első öt között a Kaspersky biztonsági megoldása

Elkészítette éves felmérését a Forrester Wave, amelyben a 15 legjelentősebb gyártót rangsorolja.

Forrás: Shutterstock

Az úgynevezett végponti biztonsági megoldásokat értékelő felmérésben a biztonsági cég a listavezetők közé került: Endpoint Security megoldása mind az aktuális kínálat, mind a piaci jelenlét kategóriában a legjobb öt között szerepel.

A Forrester meghatározott kritériumok szerint értékeli a gyártókat és a termékeiket, és ennek alapján objektíven rangsorolja a technológiai vállalatokat és az általuk kínált megoldásokat, bemutatva a kínálatuk minőségét, valamint a stratégiájuk és a piaci jelenlétük eredményességét. Így

független értékelésre támaszkodva lehet összehasonlítani a különféle gyártókat, többféle mérőszám alapján.

A Kaspersky a 25 kritérium közül 14-ben a lehető legmagasabb pontszámot érte el. A feltételek többek között az alábbiak voltak: rosszindulatú programok megelőzése, exploitok megelőzése, kártékony viselkedés elleni védelem, fenyegetéselemzés és sérülékenység-javítás.

Visszanyerték a megingani látszó bizalmat

A Forrester jelentése arra is kitér, hogy a „Kaspersky nagyon keményen dolgozott, hogy bebizonyítsa: nyugodtan rájuk lehet bízni az adatokat”, és hogy „a vállalat az elmúlt évben számos intézkedést tett az ügyfelek bizalmának visszanyerésére, többek között például elérhetővé tette a kódját külső felek általi vizsgálatra”.

A Kaspersky 2017-ben sikeresen útjára indította a Globális Átláthatósági Kezdeményezését, amelynek keretében Svájcba költöztette át az ügyféladatok tárolását és feldolgozását.

Emellett több országban – többek között Svájcban, Spanyolországban és Malajziában – is átláthatósági központokat nyitott, ahol a megbízható partnerek megvizsgálhatják a vállalat kódját, továbbá ezek a létesítmények tájékoztató központokként is szolgálnak, ahol az érdeklődők a Kaspersky szakmai és adatfeldolgozási gyakorlatairól tájékozódhatnak.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!