Fogyasztók adatvédelme

2021.08.02. 15:09

A TCL a tévé-márkák közt első az IoT eszközök terén

A cég az elsők között teljesítette a nemzetközileg is elismert auditáló szervezet, a TÜV Rheinland kiberbiztonsági szabványát.

Forrás: TCL

Ez az egyetlen olyan tanúsítvány, amelyet világszerte egységesen elfogadnak a fogyasztói IoT eszközök biztonságos működésének akkreditálására.

„A TCL-nél büszkék vagyunk rá, hogy az elsők között teljesítettük a TÜV Rheinland szabványát, amelynek köszönhetően egy elismert, független szervezet erősített meg abban, hogy jó úton járunk”, mondta el Kevin Wang, a TCL Industries Holding vállalat és a TCL Electronics vezérigazgatója. „A fogyasztói IoT-eszközök és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások személyes adatokat tárolnak. Ez a tanúsítvány igazolja, hogy eszközeink működése megfelel az általános adatvédelmi rendeleteknek.”

A szóban forgó szabvány (ETSI EN 303 645) 13 rendelkezést határoz meg az IoT-eszközök biztonságának felmérésére vonatkozóan. Az ETSI illetékes bizottsága

úgy tervezte meg a szabványt, hogy az felderítse az intelligens eszközöket érintő nagyszabású, elterjedt visszaéléseket.

Ennek érdekében már a tervezés szakaszában vizsgálják a termékeket, egyúttal a jövőbeli gyártási sémákat is meghatározzák.

Fontos továbbá, hogy a szabvány nem csak a termék információbiztonsági szintjét méri fel, de egyúttal elősegíti a fogyasztók kiberbiztonsági tudatosságát is, és növeli az IoT termékekbe vetett bizalmat. Ez a tanúsítvány az iparág, a tudomány és a kormányzat képviselőinek véleményét képviseli.

A TCL Electronics (1070.HK) egy dinamikusan növekvő, fogyasztói elektronikai cikkeket forgalmazó vállalat, a globális TV-piac egyik vezető szereplője. 1981-ben alapították, jelenleg a világ 160 piacán van jelen. Az OMDIA globális TV-piaci részesedés alapján a második helyre rangsorolta a vállalatot 2020 második negyedévében. A TCL kutatásra, fejlesztésre és gyártásra specializálódott az elektronikai termékek piacán, a TV-k mellett hangrendszereket és okosotthon eszközöket forgalmaz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!