Digitália

2023.04.10. 06:00

Talpon a magyar! – ingyenes mobiljáték készült Petőfiről

Kerülj a top-lista elejére Petőfivel! Gyűjts kokárdákat és legyél te a legjobb az új, ingyenes ügyességi játékban. Az applikációról egy videó is készült a mi Petőfink és Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata munkatársainak közreműködésével.

Forrás: Talpon a magyar!

Január elsején ünnepeltük hazánk egyik legnagyobb költőjének és Bács-Kiskun vármegye legjelentősebb irodalmi alakjának, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. A bicentenárium kapcsán Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata kifejezetten nagy hangsúlyt fektet arra, hogy Petőfi életművét és üzenetét a fiatalabb generációk számára is eljuttathassa. Ennek mentén készülhetett el egy „endless runner” típusú mobiljáték, amelynek segítségével bárki Petőfi bőrébe bújva gyűjthet pontokat.

Az okostelefonokra és tabletre  optimalizált PixelArt-játék során a Petőfi-karakternek egy végtelenített pályán kell minél messzebbre eljutnia, miközben kokárdákat gyűjt és akadályokat kerül ki. A fejlesztési munka közel fél évig tartott.

 

„Egy valóban szórakoztató játékot szerettünk volna létrehozni, amit minden korosztály élvezhet. Ez olyan játék, amivel akkor is lehet játszani, ha csak néhány perc van kikapcsolódni. Nincs klasszikus értelemben vett vége – a saját és mások korábbi pontjainak megdöntése, új rekord felállítása mindig cél lehet” – árulta el Ripcse Péter, Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának rendszergazdája. Azt is hozzátette, a Talpon a magyar! a klasszikus videójátékok idejét idézi meg, mind kinézetével, mind pedig a játékmenettel.

A Talpon a magyar! bárki számára ingyenesen letölthető a Google Play áruházból és az App Store-ból. A játék megálmodói bónusz meglepetéstartalmakkal is készültek: minden elért fontosabb szint után maga Petőfi (Bánföldi Szilárd megszemélyesítésében) üzen a játékosnak. A későbbiekben nyereményjátékokkal is találkozhatnak a játék letöltői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!